Красиви през лятото в 5 стъпки

Pinterest LinkedIn +

Очаквано с нетърпение и неподправен ентусиазъм от повечето от нас, лятото е сезонът, който по презумпция ни сервира най-много и запомнящи се емоции. Радостта от живота се влива в кръвообращението ни и ни кара да сияем отвътре – явление, което видимо изменя излъчването ни. Още по-видима обаче промяната става тогава, когато й въздействаме и отвън. С други думи тогава, когато обърнем специално внимание на външността си, не на последно място чрез комплекс от естетични и извънредно приятни процедури.

Нова палитра в цветовете на грима, косата, ноктите и решителни стъпки за тонизиране и моделиране на тялото буквално могат да ни направят неузнаваеми не само в чуждите, но и в собствените ни очи по един изключително удовлетворителен начин. Да, става дума именно за вътрешното себеусещане и самочувствието от начина, по който изглеждаме.

Днес това е дори още по-лесно, отколкото звучи, особено в градска среда, където да се погрижиш за здравето и красотата си е въпрос на няколко сеанса в козметични студия и подходящи терапевтични процедури.

А освен лесно, е и достъпно, при наличието на толкова много промоционални оферти, измежду които да избирате, спестявайки 50, а често и по-голям процент от цената на един или на серия сеанси. Остава единствено да изберете откъде да започнете – отдолу нагоре или отгоре надолу. Ние ще следваме въздходящата посока – в пряк и преносен смисъл.

Освен ако не сте решили нито веднъж да не обуете сандали и да не показвате ходилата си на басейна или на плажа, трябва да обърнете специално внимание на краката си и в частност на педикюра си. Можете да решите просто да го оформите – красивите нокти, дори без лак, са си красиви, а неподдържаните не само не могат да бъдат "завоалирани" с лак, а напротив – няма нищо по-неестетично от подобна "фасада"

Същото важи в не по-малка, ако не и по-голяма степен за маникюра. Поддържайте го редовно, избирайте актуални цветове, интересни ефекти или просто подчертайте загара на кожата си – контрастът между лакираните в светли нюанси нокти и матовата кожа на ръцете е поразително красив.

Модата на косите се мени – като дължина, цветове, прически и т.н. Но за тази на останалото окосмяване по тялото ни важи един единствен закон – без него, моля! Премахването му е възможно по много начини, но най-дълготраен ефект без съмнение имат кола маската и лазерната епилация. Ето защо ако не целогодишно, то през лятото не би трябвало да имате колебания кой метод за обезкосмяване да използвате.

Изкачвайки се още малко по-нагоре по тялото стигаме до т.нар. "проблемни зони". Областта на ханша и талията, където след определена възраст започват да се формират така ненавистните "депа". Правилното хранене и тренировките не подлежат на коментар. Освен чрез тях обаче можете да постигнете или затвърдите желания резултат с LPG процедури, йонна детоксикация, антицелулитни и други масажи, неопренов колан и с други методи, предлагани в салоните за красота.

И като стана дума за красота, стигаме до най-важната част от човешкото тяло, поради факта, че в най-голяма степен олицетворява човешката индивидуалност – лицето. При високи температури и постоянно влияние на слънчевите лъчи, кожата на лицето се нуждае от специални грижи, така че да не се състари преждевременно, да бъде почистена и хидратирана.

Внимание! Рискувате да станете престъпно секси!

Гримът идва едва след това, като и двата компонента могат да са еднакво важни според собствения стил. Един съвет – по-добре с чиста и тонизирана кожа и без грим, отколкото с нескопосан и преекспониран грим като "маска" за несъвършенствата на тургура.

Пикси, боб, под раменете, асиметрично, на пластове, на кичури, с омбре ефект и т.н. Този сезон имате пълна свобода да избирате прическата си, защото в общи линии всички стилове са на мода. Единственото условие е да поддържате косата си жива, блестяща, подхранена и във вид, свидетелстващ за системни грижи. В този ред на мисли - омбре ефект е едно, запуснати корени на боядисана коса – друго.

И накрая един общ съвет – не подценявайте професионалистите. Може и да умеете да правите много от описаните процедури сами, в домашни условия, но без съмнение резултатите ще са в пъти по-добри, а удоволствието от самия сеанс – граничещо с нирвана – ако се оставите в ръцете на служителите на студиата и салоните, които ще намерите тук.

Сподели.