Кралската приказка започна! Принц Уилям се ожени за Кейт Мидълтън (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Британският престолонаследник - уелският принц Уилям (Prince William) и годеницата му Кeйт Мидълтън (Kate Middleton) официално вече са съпрузи. Двойката си каза заветното "Да" на пищна, но изискана церемония в Уестминстърското абатство пред близо 2000 гости.

Над два милиарда души проследиха светското събитие номер едно на 2011 година, предавано пряко по различни телевизионни канали по целия свят, включително и в България, и интернет мрежата.

Кeйт Мидълтън бе облечена в изключително елегантна рокля, поръчана още преди месеци в модната къща на вече покойния дизайнер Александър Маккуин и изработена от дизайнера Сара Бъртън.

Като пилот на хеликоптер в Кралските военно-въздушни сили, принц Уилям, който бе титулуван дук на Кеймбридж (а Кейт съответно - дукеса на Кеймбридж), бе облечен с военно-парадна униформа на полковник от Ирландската гвардия.

След сватбената церемония двойката потегли към Бъкингамския дворец с открита карета, от която приемаше поздравите на събралото се множество, а оттам се яви на балкона на сградата заедно с Кралица Елизабет II, където се целуна под бурните овации.

Тук е моментът да посочим, че Кейт Мидълтън влезе в историята като първата жена без синя кръв в Кралския двор за последните 350 години. За последно това се случи през 1660 г., когато дукът на Йорк (крал Джеймс II) си избра за съпруга дъщеря на чиновник. Въпреки това, мнозинството от британците одобряват решението на принц Уилям.

Според последните представителни прочувания, над 50% от британците предпочитат Чарлз да бъде пропуснат и директно Уилям да наследи короната на Кралица Елизабет II.


Сподели.