Костюмари (Suits)

Pinterest LinkedIn +

Всеки добър адвокат има нужда от две неща - остър ум и хубав костюм. Персонажите в Suits (Костюмари) на USA Network имат в изобилие и от двете. Хитовата поредица е създадена от Аарън Корш (Aaron Korsh) и се радва на успех вече трети пореден сезон. Главните роли са поверени на Патрик Дж. Адамс (Patrick J. Adams) и Гейбриъл Махт (Gabriel Macht).

Suits (Костюмари) е заглавие, което едва ли е убягнало на феновете на адвокатските сериали. Дори да не сте запалени по съдебните казуси обаче, поредицата на USA Network вероятно ще успее да грабне вниманието ви. Съчетанието между динамика, ярки персонажи и интересни случаи прави епизодите интригуващи и наистина приятни за гледане.

Освен това създателите на Suits залагат на добре изградения съспенс и на практика не оставят никакъв шанс вниманието на зрителите да им се изплъзне.

Идеята:

Suits е създаден по идея на сценариста Аарън Корш (Aaron Korsh). Преди USA Network да се спрат на пилотния епизод, написан от Корш, той е работил като сценарист предимно на комедийни сериали, сред които Everybody Loves Raymond (Всички обичат Реймънд), Just Shoot Me! (Само за снимка) и Notes from the Underbelly. Suits е първият сериал, на който Корш е създател и продуцент, но, като се има предвид успехът на поредицата, едва ли ще е последният.

Началото:

След като USA network харесват пилотния епизод на Корш, през януари 2011 година те поръчват първи сезон от дванадесет епизода. Suits стартира през юни същата година, а първият епизод е дълъг деветдесет минути и е гледан от почти пет милиона зрители.

Историята:

Майк Рос (Патрик Дж. Адамс) има много качества, но и много проблеми. Благодарение на изключителната си памет и вродената си интелигентност Майк е способен да научи и разбере всичко. Лошата му преценка обаче става причина да го изгонят от колежа и той е принуден да се издържа, като се явява на изпити вместо други хора. Това не му носи достатъчно средства, така че, когато най-добрият му приятел му предлага да достави пратка марихуана, въпреки колебанията си Майк се съгласява.

Харви Спектър (Гейбриъл Махт) е един от най-добрите адвокати в Ню Йорк и е на крачка от това да стане партньор във фирмата, в която работи. Брилянтен, макар и малко краен в методите си, Харви се интересува главно от себе си и от това да постига успех на всяка цена.

Доставката е на път да се обърка жестоко, но Майк се досеща навреме, че са му заложили капан и случайно попада на интервю за сътрудници в правна фирма. Така среща Харви, който е впечатлен от интелигентността му и решава да му даде шанс, въпреки че Майк не е завършил право.

Актьорите и звездите:

Патрик Дж. Адамс (Patrick J. Adams), когото повечето от вас вероятно свързват и с други телевизионни заглавия като Luck, Pretty Little Liars и Lie to Me, е в ролята на Майк Рос. Гениален младеж, способен да запамети на практика всичко, Майк е изгонен от колежа, защото се явява на изпит вместо приятеля си Тревър. Така мечтата му да стане адвокат изглежда напълно непостижима - не само защото е прекъснал образованието си, но и защото трябва да работи, за да може да се грижи за баба си, която е тежко болна. Когато среща Харви, Майк е готов на всичко, за да не остави шанса за по-добро бъдещо да му се изплъзне отново. Освен това е чаровен, остроумен и определено има качества да бъде добър адвокат.

Гейбриъл Махт (Gabriel Macht) е добре познат на киноманите с ролите си в Behind Enemy Lines, Love & Other Drugs и Bad Company. Този път той е в ролята на Харви Спектър, брилянтен адвокат, способен да спечели всяко дело, изключително амбициозен, доста егоцентричен и понякога краен в решенията си.

Рик Хофман (Rick Hoffman) е в ролята на Луис Лит, основният съперник на Харви във фирмата. Педантичен и консервативен, Луис не одобрява методите на Харви и трудно приема факта, че шефката им Джесика Пиърсън очевидно го предпочита.

Джина Торес (Gina Torres), която със сигурност сте гледали в хитови сериали като 24, Castle и Hannibal, както и в The Matrix Revolutions и The Matrix Reloaded, е в ролята на Джесика Пиърсън. Тя е съосновател на Пиърсън-Хардман (фирмата, в която работи Харви) и на практика негов създател - не само защото му е дала работа, но и защото е платила образованието му.

Мегън Маркъл (Meghan Markle) е в ролята на Рейчъл Зейн, сътрудник в Пиърсън-Хардман и единствената, която се опитва да помогне на Майк да се ориентира в новата си работа. Двамата постепенно се сближават и започват връзка.

Сара Рафърти (Sarah Rafferty) е в ролята на Дона Поулсън, секретарка и дясна ръка на Харви. Единствено тя знае, че Майк не е завършил право, но грижливо пази тайната.

Сподели.