Концертите на Васко Василев в Пловдив и Велико Търново – разпродадени

Pinterest LinkedIn +

Билетите за концертите на виртуозния цигулар Васко Василев в Пловдив и Велико Търново са разпродадени в деня на пускането им в продажба, обявиха организаторите от Агенция Прима на пресконференция на 26 ноември.

Концертите са част от първото национално турне на музиканта Freemix Tour, осъществено с помощта на Globul.

Като специален жест от страна на спонсорите си Васко Василев получи уникално фототипно издание на прочутата Манасиева летопис.

Луксозното издание е най-пълното правено досега и пресъздава в детайли старобългарския превод на хрониките на византийския историк Константин Манасий, създадени в средата на XIV в. в двора на българския цар Иван Александър. Това е единственият запазен препис на произведението, украсен с илюстрации, чийто оригинал се съхранява като Славянски кодекс №2 във Ватиканската апостолическа библиотека.

По време на пресконференцията Васко Василев представи част от програмата си за предстоящите концерти, която включва нова версия на "Nightingale" на Горан Брегович и "Libertango".

Публиката на концертите от националното турне на цигуларя ще има възможност да чуе още песента "Girls and Goblins", записана със специалното участие на хора на "Мистерия на българските гласове", както и парчето "Fragile" на Стинг, по аранжимент на Памела Никълсън, което до момента никога не е изпълнявано на концерт в България.

Продължителността на сетлиста за турнето на Васко Василев е около два часа, в които се включват още изпълнения от новия му албум, както и най-доброто от дискографията му.

Freemix Tour на Васко Василев започва на 28 ноември с концерт във Велико Търново, след което ще премине през Благоевград на 30 ноември, Пловдив на 1 декември и София на 2 декември.

Билети за концертите на Васко Василев в Благоевград и София могат да бъдат закупени чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за концерта се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria.
Сподели.