Концерт на Glenn Hughes и група BG Rоck на стадион "Георги Аспарухов"

Pinterest LinkedIn +

Глен Хюз (Glenn Hughes) пристига за втори път в България, във връзка с финала на националния футболен шампионат и като гост на юбилейния концерт на група BG Rоck на 28 май.

Хюз ще свири за първи път пред българската публика със своята група, по покана на “Рива Саунд” и със съдействието на ФК “Левски”. Началото е в 21:00 часа.

След като през 1973 Йън Гилън (Ian Gillan) и Роджър Глоувър (Roger Glover) напускат Deep Purple, Глен Хюз получава покана да се присъедини към групата. По същото време мястото на Ian Gillan заема David Coverdale. В новия си състав Deep Purple достигат връх на креативността в творчеството си.

Краят на Deep Purple е начало на продължителна работа за Хюз на хард-рок сцената. Списъкът на групите, проектите и соло-албумите в които е взел участие през годините обхваща от “Seventh Star” на Black Sabbath до “America: What time is love” на KLF, които го наричат “Гласът на рока”.

През февруари и март тази година Хюз направи голямо европейско турне с концерти в Швеция, Финландия, Дания, Германия, Италия, Австрия, Чехия, Унгария, Гърция и Турция. Неотдавна той довърши вокалните партии за новия солов албум на Томи Айоми (Tony Iommi, Black Sabbath), който ще излезе в края на юни.

В България Глен Хюз ще излезе на стадион "Георги Аспарухов" с Kurt Joakim Marsh – китара, Kjell Haraldsson – клавишни и Sebastian Fippola – барабани.

От 21.05.2005 г. http://biletionline.com/ пуска в продажба билети за концерта на Глен Хюз и БГ Рок на ст. Георги Аспарухов. Те ще са с цена 8 лв. и ще включват бонус - компактдиск с албума на група БГ Рок "Да обгърнем света".

Да обгърнем света" е 6-тия албум на BG Rоck и е издаден тази година. Той е посветен на 35-годишнината на Deep Purple и отбелязва 15-годишния юбилей от дейността на групата.

BG Rоck съществуват от август 1990 г. и към настоящия момент са в състав Иван Лазаров – ударни (и продуцент), Станислав Пандин – вокал, Александър Василев – вокали, клавишни; Митко Димитров – китара, перкусии; Владимир Михайлов – бас и Александър Варийски (Пърпъла) – соло китара.

През 1994 авторската им песен “№1” по поръчка на БФС, става шапка на националния отбор по футбол. Във видеото участва Жени Калканджиева. Две години по-късно авторска композиция на групата става шапка на преките предавания от Олимпиада “Атланта 96”. Песента е в изпълнение на сборна формация от артисти, сред които: Йордан Караджов, Христо Ламбрев (Сигнал), Ирина Флорин, Кристина Димитрова, Маргарита Хранова, Роси Ганева и др. През 1997 г. BG Rоck печелят награда на Международен сипмозиум “Не на СПИНА” за авторската песен “HIV’s Time” написана специално за повода.

Групата е била на съвместни участия в страната с групите Акцент (турне от 1991) и Сигнал (мини турне - 2002)

През 1991 Рива Саунд издава първия албум на BG ROCK - “BG Rоck – No1”, който е последван от “I Can’t Tell You Stay With Me” (1993) – изд. Унисон, “Mission” (1994) – изд. Маркос Мюзик, “Кръстопът – WEST” (1996) – изд. West и “BG ROCK – The Best” (2000) – изд. Пайнер Мюзик.

“Да обгърнем света” отново се издава от Рива Саунд. Съвсем скоро в телевизионния ефир ще се завърти видеото към пилотния-сингъл от него “Страх от смъртта”, реализирано от Студио БКТВ. Клипът е заснет в хотел Хилтън – София и Студио МАКС, където е записан албума на групата. Във видеото присъства последния модел на Шевролет – Corvette от 2005 г., а специален гост е Гергана Полежанова.


Сподели.