Концерт на Alice In Chains набра $100 000

Pinterest LinkedIn +

Концерт на Alice In Chains, провел се на 18 февруари с участието на няколко различни вокалисти на мястото на починалия Лейн Стейли (Layne Staley), e успял да набере повече от 100 000 долара в помощ на жертвите от цунамито в Южна Азия, съобщи Billboard.com.


Домакин на събитието, в което са взели участие и няколко други сиатълски банди, е бил някогашният басист на Nirvana, Крис Новоселич (Krist Novoselic).

Първата си изява от 1996 година насам, Джери Кантрел (Jerry Cantrell), Шон Кини (Sean Kinney) и Майк Инез (Mike Inez) са започнали с акустично изпълнение на "No Excuses," "Down in a Hole" и "Brother". Вокалист в трите ънплъгд парчета е билa Ан Уилсън (Ann Wilson) от група Heart.

В последвалата част, повдигнала настроението на присъстващите, се е присъединил фронтменът на Puddle Of Mudd, Уес Скантлин (Wes Scantlin), с изпълнение на "Angry Chair" и "Would", а още по-голяма изненада е била появата на Мейнард Джеймс Кийнан (Maynard James Keenan), лидер на Tool и A Perfect Circle, като вокалист в "Them Bones" и "Man in the Box."

"Rooster" е заключителната песен в благотворителното събитие, изпълнена от всички гост музиканти, към които се е присъединал и Патрик Лахман (Patrick Lachman) - фронтмен на Damageplan.

Сред другите участници в концерта са били уърлд групата Children Of The Revolution, Шон Смит (Shawn Smith) със солово изпълнение на пиано, включващо кавъри на Prince и Mother Love Bone, Sir Mix-A-Lot, the Supersuckers и Heart, с включване на Инез, Катрел и Крис ДеГармо (Chris DeGarmo) от Queensryche.

В седмицата след концерта продължават да се набират средства за подпомагане на бедстващите, посредством онлайн аукциони в сайта на организаторите му – сиатълското радио KRQI-FM. За наддаването са предложени китари, фланелки и постери с автографи от всички изпълнители.

Сподели.