Компилация - Opa!2 Top Greek Hits

Pinterest LinkedIn +

"Opa!2 Top Greek Hits" е продължението на изключително успешната компилация със съвременни гръцки хитове. Сред селектираните имена този път попадат Пеги Зина, Йоргос Мазонакис, Янис Плутархос, Деспина Олимпиу и много други.

Giannis Ploutarhos – "Panselinos"
След мега-хитовете “Mono Esi”, “Ipirhan Orkoi”, “Mikres Fotografies” и “Paei Ligos Keros” Янис Плутархос наскоро издаде новия си албум, озаглавен “Ola Se Sena Ta Vrika”. Настоящият сингъл е от предишната изключително успешна продукция на Янис “Paei ligos kairos”.
 
Giorgios Mazonakis – "Teliosame Do" (Club Version)
Йоргос Мазонакис е едно от най-големите имена на съвременната гръцка популярна музика. Сега, най-големите му хитовете, които покориха не само Балканите, но и Австралия и САЩ, са събрани в албума “The Best”.
 
Marianta Pieridi – "Heretizmata, Abra Kadabra"
С издаването на първата си самостоятелна продукция през 2002 г. Марианта предизвиква фурор и грабва наградата за Най-добър млад изпълнител на Гръцките Музикални награди “Орион”.
В началото на тази година Марианта Пиериди издаде суперуспешния си албум “Abra Kadabra”, от който са и двата сингъла, включени в настоящата компилация.
 
Peggy Zina – "Pouthena" (Radio Version)
Кариерата на Пеги започва през 1994 година и до този момент е работила с едни от най-големите имена в гръцкия музикален бизнес.  След подписването на договор с EMI издава албума „Mazi sou”, който стана платинен. Следващата продукция „Matono”, от който е и хит сингълът “Pouthena”, също се сдоби с платинен статус.
 
Sakis Rouvas – "Xilia Milia"
Сакис Рувас, един от най-популярните гръцки изпълнители, е включен в настоящата компилация с хит сингъла Xilia Milia от издадения по-рано тази година албум.  За 10 години Сакис Рувас има 8 албума. Звездата с най-много концертни участия в Гърция продължава да обира наградите на Hellenic Music за: Най-добър певец, Най-добра песен, Най-добро шоу и много други.
 
Pashalis Terzis/Marina Manolakou - "Arhipelagos"
Всеки един от албумите на Пашалис Терзис има платинен статус. Това важи и за продукцията на Пашалис от миналата година - “Sta ypogeia einai i thea”. В настоящата компилация Пашалис е включен с парчето “Arhipelagos”, дует с още една нашумяла гръцка звезда – Марина Манолакоу
 
Evridiki / Dimitris Korgialas – "Thelo Toso Na Se Do"
Dimitris Korgialas – "Mia For A"
Евридики, изпълнителката с кипърски произход, напоследък се сочи като най-вероятният претендент, който да представи страната си на конкурса Евровизия 2006. Името й е сред фаворитите, наред с Ана Виси, а според слуховете автор на парчето ще бъде Димитрис Коргиалас. Последният е един от музикантите, с когото тя работи неизменно във всички издадени албуми досега, а в настоящата компилация двамата са включени с дуета "Thelo Toso Ne Sa Do". 
Самият Димитрис, един от най-уважаваните гръцки автори на музика, участва във втората част на “Opa” с издадения миналата година сингъл “Mia For A”
 
Konstantinos Hristoforou – "Ela Ela" (Come Baby)
С това парче Константинос участва в конкурса на Евровизия тази година. То не е първо за Константинос: през 1996 г. той представя Кипър в Осло с баладата “Mono gia mas”, а през 2002 г., като част от бой бандата “Уан”, се представят на престижния конкурс в Талин, където се нареждат на 6-то място. Константинос работи с имена като Сакис Рувас и Ана Виси. 
 
Despoina Olympiou – "Thimase Osa Eixes Pei"
Песента на Деспойна Олимпиу е от албума й “Ehoume Logo”, за който основен принос има мегазвездата с кипърски произход Михалис Хациджанис. Това сътрудничество сякаш предопредели успеха както на сингъла, така и на албума. Тази година Михалис получи 5 гръцки награди “Арион”. Той определя основната насока в продукцията на Деспойна, автор е на 3 песни и участва в една от тях.
 
Giorgos Giannias – "Etomazo Taxidi"
Издадено като сингъл тази година, “Etomazo Taxidi” се превърна в едно от любимите парчета на феновете на Йоргос Янис. Младият изпълнител има зад гърба си два успешни албума, издадени от Юнивърсъл – “18 Vimata” и 5”  

Stavros Konstantinou – "To Koudouni"
Stavros Konstantinou/ Tamta Goduadze – T’allo Mou Miso
След издаването на албума “To Koudouni” през 2004 г. , Ставрос се утвърди като един от новите любимци на гръцката сцена, а безспорно доказателство за това бе и наградата на талантите “Super Idol”, която гръкът спечели без особени затруднения. В настоящата компилация той присъства с две парчета: едноименното “To Koudouni” и дуетът на Ставрос Константину с Тамта Годуадзе (също включен в албума му). 
 
Траклист:
1. Xryspa – Mou Kanei Plaka O Theos
2. Giannis Ploutarhos - Panselinos
3. Marianta Pieridi - Heretizmata
4. Giorgios Mazonakis – Teliosame Do
5. Peggy Zina - Pouthena
6. Sakis Rouvas – Xilia Milia
7. Pashalis Terzis/Marina Manolakou - Arhipelagos
8. Evridiki / Dimitris Korgialas – Thelo Toso Na Se Do
9. Giorgios Tsalikis - Skotadi
10. Marianta Pieridi – Abra Kadabra
11. Dimitris Korgialis – Mia For A
12. Stavros Konstantinos – To Koudouni
13. Konstantinos Hristoforou – Ela Ela
14. Nikos Vertis – Per To Mou Xana
15. Despoina Olympuou – Thimase Osa Eixes Pei
16. Giorgos Giannias – Etomazo Taxidi
17. Stavros Konstantionou–Tampta Goduadze – T'allo Mou Miso 
 
Бонус трак:
Sakis Rouvas – "Shake It"
 
® Animato Music/ EMI
Сподели.