Кои са най-могъщите ентъртейнмънт знаменитости в света според Forbes

Pinterest LinkedIn +

И през 2012 г. едногодишната класация на Forbes на 100-те най-могъщи знаменитости от света на шоубизнеса се оглавява от поп звезда с мултиплатинени продажби и много други успешни бизнес начинания, но това не е Lady Gaga.

В новото издание на класацията 25-годишната Стефани Германота, заимствала артистичното си име от хита на Queen, е поставена едва на пето място, въпреки че приходите й за изминалите 12 месеца, според Forbes, са същите като тези на новия лидер – $52 млн.

Освен финансовия аспект, при определянето на подреждането в класацията Forbes вземат предвид медийното присъствие на най-разпознаваемите лица на развлекателната индустрия и популярността им в социалните платформи.

По тази причина със своите $165 млн., заработени през последните 12 месеца, Опра Уинфри не е поставена на първо място, а на второ – нейната популярност спадна значително след края на ерата The Oprah Winfrey Show, въпреки старта на собствената й телевизия.

Със своето участие в American Idol, шумно отразен развод, нова модна линия, няколко No.1 хита и предстоящо турне, Дженифър Лопес е новият лидер в класацията, изпреварвайки в своето "могъщество" не само Уинфри и Lady Gaga, но и Джъстин Бийбър, чиито приходи са от порядъка на $55 млн., като извън музикалната си кариера 18-годишният канадец също вече е и сериозен инвеститор (той е акционер в Spotify), и Риана.

24-годишната карибска звезда прави своя дебют в класацията от 4-та позиция с $53 млн. годишни приходи, в които имат дял договорите, които тя сключи с Nivea и Vita Coco.

След като миналата година не фигурираше в списъка, сега Бритни Спиърс се завръща убедително под No.6 с $58 млн., а непосредствено зад нея дебютира Ким Кардашиян. Заработила едва $18 млн., бившата съпруга на баскетболната звезда Крис Хъмфрис компенсира "скромното" си благосъстояние със своето неизменно присъствие в медиите.

Подобно на нея, Кати Пери сложи скоропостижен (макар и не толкова) край на своя брак с Ръсел Бранд, но това е последната причина да бъде включена в класацията под No.8.

Том "Мисията невъзможна" Круз и Стивън "Тинтин" Спилбърг оформят челната десетка, а вместо Чарли Шийн, тази година в списъка е включен заменилият го в "Двама мъже и половина" – Аштън Къчър.

Сподели.