Кои са любимите парчета, китаристи и китари на Брадли Уигинс (Тур дьо Франс 2012)

Pinterest LinkedIn +

Шампионът от Тур дьо Франс 2012 – първият британски колоездач в историята, спечелил най-прочутото многоетапно шосейно състезание на планетата, не само прилича на рокендрол музикант, за което играят роля както прическите му, така и вкусът му към модата. Брадли Уигинс е запален фен на рока и колекционер на електрически китари, като притежава не една или две, а цяла дузина, в това число Gibson ES-335 – най-ценната за него.

"В момента имам 12 или 13 китари, но нямам достатъчно място за всички тях, затова съм дал няколко назаем за неограничен период от време. Похарчил съм неверояни количества пари за китари. Дрехите и китарите са нещото, с което сe глезя.

Луд съм по винтидж китарите и ако трябва да съм честен, според мен може би е по-сигурно да инвестираш в тях, отколкото да държиш парите си в банка. Стойността им никога не намалява", споделя 32-годишният спортист, който е сред британските надежди за златен медал от XXX-ите Летни олимпийски игри, имайки два приза от игрите в Пекин и един – от тези в Атина. Той също така е шесткратен световен шампион в пистовите дисциплини.  

Преди време Брадли разкри и кои са любимите му китаристи -  Пит Тауншенд от The Who и Стив Крадок от Ocean Colour Scene.

А ето кои са десетте любими парчета на Уигинс:

The Stone Roses – Don't Stop
The Smiths - This Charming Man
Oasis - Supersonic
Ocean Colour Scene - Riverboat Song
Paul Weller - Changing Man
Oasis - Wonderwall
The Jam - In the City
The Jam - The Butterfly Collector
Small Faces - Happy Days-Toytown
The Who - Heatwave


Сподели.