Кои по дяволите са The Stone Roses?

Pinterest LinkedIn +

Малко след като организаторите на фестивала Coachella обявиха имената на бандите и изпълнителите, които ще свирят на изданието му през април 2013 година, вълна от недоумение и невежество заля интернет по повод единия от хедлайнерите – The Stone Roses.

Оказа се, че голяма част от феновете, които възнамеряват да посетят събитието, не са чували за легендарната британска банда. Явно по-младите хора в САЩ не са добре запознати с творчеството и завета на The Stone Roses, които са сред основоположниците на стила Madchester (игра на думи от техния роден град Manchester и "mad" – луд).

Бандата е активна в края на 80-те и началото на 90-те, когато издава двата си албума – едноименния дебют и последвалия го The Second Coming. Те постигат голям комерсиален успех в родната Великобритания, но очевидно остават непознати за американската аудитория, две години след като вокалистът Иън Браун (Ian Brown) реформира отново The Stone Roses.

Who the fuck are the Stone Roses?

Ако има нещо още по-обезпокоително относно музикалната култура на американците от това да не знаят кои, за Бога, са The Stone Roses, то това безспорнo e фактът, че някои от тях не са чували за друг хедлайнер на Coachella – Blur…

Повече смях с нехайството на американците в Twitter тук!

Сподели.