Ключови фигури от екипа на BioShock Infinite напуснаха Irrational Games

Pinterest LinkedIn +

Две от ключовите фигури в екипа, работещ по една от най-горещо очакваните в следващата половина година игри - BioShock Infinite, напуснаха Irrational Games – студиото производител на заглавието.

Единият от тях е Тим Геритсен – директор на производствения отдел, под чието ръководство работеха дизайнерите на играта, познат още от работата си в Human Head Studios (Prey 2). Вторият е дългогодишният художествен  директор в Irrational Нейт Уелс, имащ пряка заслуга за създаването на изключителния стил на оригиналната BioShock.

По непотвърдена информация, той ще се присъедини към създателите на Uncharted сериите Naughty Dog. Шефът на Irrational Games, Кен Левин, потвърди новината за оттеглянето на Уелс чрез съобщение в Twitter, и обяви Скот Синклеър – художественият директор на първата BioShock игра, за негов наместник. Уелс също използва Twitter, за да изкоментира назначението на Синклеър с думите "Вещи ръце, наистина!"

BioShock Infinite бе обявена през 2010 г. и трябваше да се появи на бял свят през октомври т. г., но по-рано тази година бе отложена за февруари 2013 г. Освен за доусъвършенстването на играта, няколкото допълнителни месеца предполагаемо ще бъдат използвани за добавянето на мултиплеър режим.

Infinite не бе презентирана в рамките на E3 и не е включена в програмата на предстоящия Gamescom.

Сподели.