KK Downing напусна Judas Priest, бандата идва в София с друг китарист

Pinterest LinkedIn +

Британският хеви метъл китарист Кенет Кийт Даунинг, известен като KK Downing и един от основателите на легендарните Judas Priest, напусна бандата след 42 години в нейните редици.

В изявлението на колегите му по повод новината, публикувано в официалния сайт на Judas Priest, не се посочва конкретната причина за внезапното решение на 59-годишния музикант, което налага промяна в състава на групата в навечерието на световното й турне Epitaph.

Роб Халфорд (Rob Halford) и компания анонсираха предстоящата си концертна серия, която стартира на 7 юни с 38 дати в Европа и включва гиг в рамките на фестивала Sofia Rocks 2011 на 8 юли на хиподрума в Банкя, като последна в кариерата им с последвалото уточнение, че в бъдеще Judas Priest ще продължат звукозаписната си дейност, но няма да концертират активно и в подобни мащаби.

Мястото на KK Downing до Глен Триптън и Иън Хил по време на концертите от Epitaph World Tour ще заеме Ричи Фолкнър, който понастоящем е член на бандата на Лорън Харис – дъщерята на басиста на Iron Maiden – Стийв Харис.

Сподели.