Кейт Уинслет с Джош Бролин в екранизацията на Labor Day

Pinterest LinkedIn +

Носителката на Грами и Оскар Кейт Уинслет (Kate Winslet), която е най-младата актриса, получила шест номинации за най-престижната филмова награда, ще се присъедини към екипа на Джейсън Райтмън и Джош Бролин (Josh Brolin), изпълнявайки главната женска роля в драмата Labor Day, базирана на едноименния роман на Джойс Мейнард от 2009 година.

Събитията, описани в книгата, се случват през един летен уикенд в началото на 80-те години на миналия век. Снимките на филма трябва да започнат през 2012 година в Нова Англия, а премиерата му е планирана за 2013 година.

Освен режисьор на продукцията, четирикратно номинираният за Оскар Джейсън Райтман (Jason Reitman), чиято филмография включва заглавията In God We Trust, Juno и Up in the Air, е и автор на адаптирания сценарий, описващ взаимоотношенията между самотна майка и нейния син, и промяната в живота им след появата в него на криминално проявен мъж.

В момента Райтман довършва работата си по комедията Young Adult, чиито главни роли се изпълняват от Шарлийз Терон и Патрик Уилсън – актьорът, който партнира на Кейт Уинслет в драмата Little Children от 2006 г., която подобно на Labor Day разглежда препятствията, които срещат мъж и жена, решени да загърбят моралните норми, за да бъдат заедно.

Последната първостепенна роля на Уинслет – в драмата Revolutionary Road, й донесе Златен глобус през 2009 г. Преди края на 2011 г. британската актриса ще може да бъде видяна в новия филм на Стивън Содърбърг (Stephen Soderbergh) - Contagion, а Бролин – не преди 2012 г., в Men in Black 3.

Сподели.