Кейт Буш, Юън Макгрегър и Стела Макартни се присъединиха към Ордена на Британската империя

Pinterest LinkedIn +

Певицата Кейт Буш, актьорът Юън Макгрегър и дизайнерът Стела Макартни получиха звания от Ордена на Британската империя, които кралица Елизабет II традиционно присъжда в навечерието на всяка нова година.

Кейт Буш приема званието Commander of the British Empire (CBE) за постиженията си в музикалното изкуство, а Иън Макгрегър освен като признание за актьорските си успехи се присъединява към Order of the British Empire и заради благотворителната си дейност.

Неговата титла, Officers of the British Empire (OBE),
е по-ниска от тази на Буш.

Дъщерята на Пол Макартни - Стела - е удостоена със същата титла в качеството си на дизайнер и автор на екипите, с които британските спортисти се представиха на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2012 г. Нито CBE, нито OBE не дават правото за поставянето на титлата сър (dame) пред името на носителите им.

В тазгодишния списък на отличени от кралицата заслужили граждани са включени 1223 души. 123 от тях са получили званията си за спортни постижения.

Сред новите членове на Ордена на Британската империя са още 80-годишният художник Куентин Блейк, автор на анимационни филми по прочутите произведения на Роалд Дал, 82-годишният комедиен сценарист Джереми Лойд, автор на сериала "Ало, ало", и др.

Сподели.