Kavarna Rock 2012: ден втори със Stryper, Dokken, Big Noize feat. Sebastian Bach, D2 feat. Di4o

Pinterest LinkedIn +

Вторият ден на Kavarna Rock 2012 премина под знака на приятните изненади и приятелските колаборации. Сред най-вълнуващите от тях, разбира се, бяха сесиите за автографи - на 14 юли отново всички чуждестранни групи се срещнаха, снимаха, поговориха и подписаха за феновете си.

Началото беше поставено с концерта на D2, които специално за Kavarna Rock 2012 направиха няколко от по-ранните си песни в обновени и по-тежки варианти с участието на бившия си вокалист Di4o. Разбира се, концертът им включваше изпълнения и от последния им издаден албум "6", както и няколко нови парчета от предстоящата им тава, която бандата ще миксира и мастерира в САЩ това лято, за да излезе през есента.

След тях на сцената излязоха Big Noize – една необикновена супергрупа, съставена от създатели на някои от най-големите рок хитове в историята, и музиканти, отговорни за успеха на титани като Ozzy Osbourne, Dio, Black Sabbath, Quiet Riot, Rainbow и Deep Purple.

Phill Soussan, Carlos Cavazo и Vinny Appice споделиха на Kavarna Rock 2012, че за тях Big Noize не е толкова група, колкото събитие, всеки път с различни парчета и гост музиканти. "В този смисъл да сме заедно със Sebastian Bach в Каварна за нас далеч не е пореден концерт – наистина е специално".

Бандата стартира участието си с Crazy Train на Ozzy Osbourne и Mob Rules на Black Sabbath. Сетлистът им включваше и парчета на бившата група на Sebastian Bach - Skid Row (Kicking and Screaming, I Remember You, Youth Gone Wild), DIO (Rainbow In The Dark, Last in Line), Metal Health на Quiet Riot, както и химна Long Live Rock and Roll на Rainbow.

Вторият чуждестранен гост на Kavarna Rock 2012 бяха американските хеви метъл ветерани от Dokken. Те също изпълниха класики от дискографията си като откриващата Just Got Lucky, последвана от The Hunter, Breaking the Chains, It’s Not Love и др.

В един момент изненадващо на сцената с тях се качи Sebastian Bach, с когото бандата заби Alone Again. По-късно той се върна и сподели микрофона с основателя на групата Don Dokken на закриващата In My Dreams.

Бурните викове сред публиката обаче не оставиха групата да стигне до гримьорната си и те се върнаха на сцената за едно финално емоционално изпълнение на Dream Warriors. "Тази песен е много специална за мен", сподели Don Dokken, след което светлините на сцената загаснаха и започна подготовката за финалния концерт на вечерта.

Минути по-късно прозвучаха и първите акорди на традиционно откриващата Sing Along Song на Stryper. Последваха Loud and Clear, Rock Makes Me Roll, Reach Out, Calling On You, Free и More Than a Man.

Групата, която започва кариерата си преди близо 3 десетилетия, показа изключителна форма и класа и разгорещи страстите на публиката на стадион "Калиакра" с енергичен и емоционален сет, в който, разбира се, не пропуснаха запазената си марка - да хвърлят няколко библии в публиката.

Освен с авторски парчета, те зарадваха феновете си и с част от последния си албум Covering. В него Michael Sweet, Robert Sweet, Oz Fox и Tim Gaines правят кавъри на групите, които ги вдъхновяват от тийнейджърските им години до днес.

Парчето, с което откриха тази част от концерта си, бе Shout it Out Loud на Kiss, последвана от Tie Your Mother Down на Queen, за която изненадващо на сцената към тях се присъедини Jeff Scott Soto. След това чухме тяхна интерпретация и на Breaking The Law на Judas Priest, както и кавър на Heaven and Hell на Black Sabbath.

Разбира се, феновете не бяха лишени от бис с най-емблематичните парчета на Stryper - To Hell With The Devil и Soldiers Under Command.

Третата, последна вечер на Kavarna Rock 2012 ще срещне публиката с групите Axat, Ренегат,  Rhapsody of Fire, Kamelot и зрелищното шоу на Lizzy Borden.

Сподели.