Католически свещеници в Рим посрещнаха Madonna на нож

Pinterest LinkedIn +

Намеренията на поп иконата Madonna да разиграе разпъване на кръст на сцената по време на концерта си в неделя в Рим, бе посрещнато на нож от представители на католическата църква в града.

Идеята Madonna да бъде разпната на огледален кръст с корона от тръни само на 3 километра от Ватикана, бе описано от религиозни лидери като “богохулство” и “проява на лош вкус”.

“Да се разпънеш на кръст в града на папата и мъчениците си е акт на открита враждебност”, каза кардинал Ерсилио Тонини пред италианския ежедневник La Stampa, цитиран от агенция АР. “Това е скандал, създаден от хитри търгаши, с цел реклама.”

Представители на мюсюлманската и еврейските общности също заклеймиха псевдо разпятието.

“Осъждаме го и мислим, че е проява на лош вкус”, каза Марио Шалоя от Мюсюлманската Лига на Италия.

“Изразяваме солидарност с католиците”, пък каза Рикардо Пачифичи, говорител на еврейската общност в Рим. “Това е проява на неуважение, а да го направиш в Рим е още по-лошо.”
 
В имейл до агенция АР, говорителката на звездата, Лиз Розенбърг, казала, че: “Madonna не мисли, че Исус ще й се разсърди за това. Той проповядва любов към ближния, а нейното послание е същото. Контекстът на разпъването на Madonna не е негативно или неуважително към Църквата.”

Сподели.