“Картини от една изложба” представя етно-уърлд проекта "Transformation"

Pinterest LinkedIn +

Предаването “Картини от една изложба” по Програма “ХОРИЗОНТ” на БНР ще представи етно-уърлд проекта “Transformation”, в събота (22 май), от 21.00 ч. В студиото ще гостуват Цветан Чобанов, Ясмин Исинов и Снежка Борисова от “Transformation” и техният продуцент - Борис Бончев, от Toxity Records.


Два часа те ще пускат музика и ще говорят за групата, албума и бъдещите си планове.

В дебютният им албум - “Transformations”, са вплетени два от най-характерните български народни инструмента – кавал и гайда. Електронните инструменти, които са използвани (синтезатори, семплери, модули) са в основата на аранжиментите на групата. Вокалните теми, както и голяма част от беквокалните партии са изпълнени от народната певица Снежка Борисова (дългогодишен солист на ансамбъл “Филип Кутев”, солист в оркестъра на Горан Брегович, записвала за саундтрака на “Underground”, “Arizona Dream” и “Queen Margot”).

Музикантите са работили и по новия спектакъл на Нешка Робева “Готови ли сте?”. Tяхна е основната част от музиката на спектакъла. В нея автентични народни мотиви се преплитат с модерно електронно звучение, рокендрол, танго и други стилове. В записите са участвали и множество гост музиканти – от народни състави, от други групи и изявени народни певци.
В предаването ще можете да чуете музика както от албума, така и от спектакъла на Нешка Робева “Готови ли сте?”.
Сподели.