"Карибски пирати 4" ще се снима на Хаваите

Pinterest LinkedIn +

Снимките на четвъртата част на хитовата поредица "Карибски пирати" (Pirates of the Caribbean) - On Stranger Tides ще се проведат на Хаваите.

Новината съобщи лично губернаторът на щата Линда Лингл. Работният процес над филма вече е бил обсъждан на специална среща между нея самата, президента на Wal Disney Pictures Боб Айгър и продуцента Джери Брукхаймър (Jerry Bruckheimer).

След преговорите стана ясно, че екипът на продукцията ще инвестира над 85 милиона долара в икономиката на Хаваите, като голяма част ще отидат за работни места за жителите на острова. Все още обаче няма конкретна дата за начало на снимките.

Слуховете варират между лятото и есента на 2010-та година, но официално потвърждение от страна на Disney липсва. Знаят се обаче най-главните неща - режисьор ще е Роб Маршал (Rob Marshall), а в главната роля отново ще е звездата Джони Деп (jJohnny Depp), чийто хонорар ще го направи най-скъпоплатеният актьор в света.

Сценарият пък е адаптация по хитовата фентъзи новела на Тим Пауърс - On Stranger Tides. Ако всичко върви по план, се очаква Джак Спароу да се завърне на голям екран през май 2011-та година.

Сподели.