Какво значи да си пансексуален? Споделя певицата Джанел Моней

Pinterest LinkedIn +

Певицата Жанел Моней се обяви за пансексуална. В интервю за "Ролинг Стоун" изпълнителката на "Tightrope" разкри с хора от какъв пол е имала интимни отношения и изясни как идентифицира самата себе си:

"Като ексцентрична черна жена в Америка... като човек, който е бил във взаимоотношения както с мъже, така и с жени – смятам себе си за свободна (защитничка на любовта). По-късно прочетох за пансексуалността и си казах: "О, и това са неща, с които се идентифицирам. Отворена съм да опознавам себе си", каза изпълнителката пред списанието.

Моне, която отдавна пази сексуалността си в тайна, каза през февруари пред "Гардиън", че се е почувствала "сексуално освободена" след пускането на нейното видео "Make Me Feel", което мнозина побързаха да опишат като бисексуален химн. 

Знаменитостите може и да привличат вниманието на медиите към пансексуалността, но концепцията не е нова, посочва Сара Кейт Елис, президент и главен изпълнителен директор на GLAAD (американска неправителствена организация за медиен мониторинг, създадена от ЛГБТ хора в медиите).

Според Елис пансексуалът е човек, който е привлечен от всякакви хора, независимо от пола им. Това означава, че човек, който се идентифицира като пансексуален, може да бъде привлечен от транссексуален или от всякакъв друг човек.

Джаз Дженингс, транссексуална тинейджърка, каза пред "Космополитан" през 2015 г., че пансексуалността означава да сте "привлечени от някого, независимо от неговия пол, сексуална ориентация, полова идентичност, всичко".

"Няма граници", каза тя. "Аз обичам някого заради душата му".

Бисексуалността и пансексуалността не са взаимозаменяеми думи, каза Елис, въпреки че пансексуалността попада под "чадъра на бисексуалността".

Още през 2016 г. и Майли Сайръс говореше за това ново пост хипи движение, завладяло звездите. Като поддържник на пансексуалността наскоро се бившият приятел на Ема Стоун – Андрю Гарфилд.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.