Каква е ролята на фирмите за управление на имоти и има ли смисъл от тях

Pinterest LinkedIn +

Сред най-сигурните и нискорискови инвестиции са тези, свързани с недвижимо имущество. Ако имате свободни пари, които няма смисъл да държите в банка на ниска лихва или трезор, то покупката на апартамент, етаж от кооперация или малък хотел при правилно управление може да носи прилични месечни доходи. Приемането на такъв тип инвестиция често среща проблеми от страна на собствениците, тъй като при условие че управляват друг бизнес или пък работят в чужбина, се оказва, че инвестираните в имоти пари не се управляват по най-правилния начин. Днес ще ви разкажем за възможността друг да поеме ангажимент за стопанисване, отдаване под наем, грижа за имота или имотите в случаите, които вие не можете да го направите.

Фирми за управление на имоти – нов почерк в услугите

Широкоспектърни са услугите, предлагани днес от фирмите, които ви помага да продадете, да закупите или отдадете имот под наем. Всъщност наемането на фирма за управление на имоти не е от типа агенция за недвижими имоти. Има съществени разлики между двата типа услуги и ако при агенциите става въпрос за краткосрочна услуга до момента на извършване на сделката, то при управленските фирми говорим за:

  • Ангажимент за дългосрочно или краткосрочно отдаване под наем;
  • Организиране на настаняване както на български, така и чуждестранни клиенти;
  • Привеждане на имот в състояние, което да привлече "добрия" клиент;
  • Качествено обслужване на имота, както и на наемателите с оглед да се предостави удобство както за самите собственици, така и за лицата, които в момента обитават жилището;
  • Реклама на имота в редица платформи, ползвани от клиенти, които търсят специални имоти с цел дългосрочно или краткосрочно наемане.

Ролята на фермите за управление на имоти е в това да се погрижат за имота Ви по най-правилния начин. Независимо от това, че сте на хиляди километри и трудно бихте могли да осъществите контрол върху това дали наемателите са отговорни стопани на луксозно обзаведения дом, то тази грижа всъщност е в ръцете на фирмата за управление на имота Ви.

Лукс или добра стратегия

За повечето българи, които разполагат с няколко имота и ги отдават дългосрочно под наем, ползването на услугите на фирма за управление е лукс. Ако у нас все още не е толкова популярна тази услуга, то в развитите страни бизнесът с управлението на имоти е сред успешните. Акцентът и фокусът на ползването на такива фирми е в това, че става дума за една комбинативна грижа както за самите собственици на имота, така и за гостите, наемателите. Прилага се иновативна стратегия, която предоставя гарантирана и добра доходност, управление на високо ниво, както и цялостно обслужване на имота по отношение на почистване, плащане на сметки, настаняване на гости, трансфер и редица други удобства.

Представяме ви HOMDY – фирма за управление на имоти, която поставя началото на този вид услуги на българския пазар.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.