Как "Despasito" се превърна в хита на лято 2017

Pinterest LinkedIn +

1,2 млн. продадени копия. Номер 1 в над 50 държави. Почти 3 млрд. гледания в YouTube.

Песента "Despacito" се превърна в истинска сензация, която превзе дните и нощите ни през лятото на 2017 г. От улиците на Пуерто Рико до плажовете на Ибиса, от нюйоркските небостъргачи до родните дискотеки – парчето звучи отвсякъде. Но каква всъщност е тайната зад зашеметяващия проект на Луис Фонси и Daddy Yankee.  

Със сигурност латино корените на песента оказват огромно влияние. Премиерата на "Despacito" е през януари 2017 г. в канала Universal Latin. Досега Фонси не е изкарвал подобен хит, но успехът в чартовете не му е непознат. 

Обаче този, но когото трябва да благодарим за песента, е... Джъстин Бийбър. Защото тя става хит именно след като тийн идолът се включва в ремикса. А когато забравя текста по време на свой концерт и го замества с "бла, бла, бла", това се превръща в пореден знак за бляскавата съдба на "Despacito". Както се казва – и лошата реклама е реклама.

"Не го виня. А и другите не трябва да го правят, защото не говори езика. Когато е записвал ремикса в студиото, текстът е бил пред него", казва Фонси.

Бонус са и регетон, поп и латино ритмите, които чуваме в творчеството на изпълнители като Шакира и Рики Мартин. Няма как да пропуснем и красавиците, които показват горещи тела във видеоклипа. А най-бележитата от тях е 29-годишната Зюлейка Ривера, която печели титлата Мис Вселена през 2008 г. 

Сподели.