17 Декември 2018, 07:27

Качествените преси за коса

Google+ Pinterest LinkedIn +

Напоследък се наблюдава небивал интерес от страна на дамите към стилизиращите уреди, и най-вече към пресите за коса.

Оказва се, че пресите за коса се нареждат на трето място по използваемост, като преди нея са само четката за коса и сешоарът. Всяка уважаваща себе си жена обаче със сигурност ще ви каже, че има преси и преси. Как да различите качествените модели от некачествените − ще ви разкажем в следващите редове.

Основните показатели, по които можете да познаете една добра преса за коса, са следните. 

- Първият от тях е цената. При тези уреди с пълна сила важи изречението "Получаваш това, за което си платил". Разнообразието от модели наистина е огромно – може да намерите преси за 15-20 лева. Гарантираме ви обаче, че качеството идва с цената. Разбира се, не става дума за космически суми, но в порядъка на 50-150 лева можете да попаднете на изключително добри модели, които ще ви даряват с отлични резултати всеки път и ще щадят косата ви. Ако все пак искате да спестите, следете промоциите в онлайн магазините. 

- Плочите на самата преса са вторият показател. За щастие, вече почти не може да попаднете на преси с плочи само от алуминий. Те са доста агресивни към косата и не дават добри резултати. Според специалистите най-подходящи за ежедневна употреба са пресите с керамични плочи, понеже се нагряват равномерно и бързо. Пресите с титаниеви плочи се използват от редица фризьори с цел лесно и бързо оформяне на косата, но биха увредили структурата на косъма при постоянна експлоатация.

Разбира се, налице са още доста показатели, отличаващи качествената преса от обикновената, като регулатор на температурата, дисплей, показващ градусите, ширина на плочите и други. Те вече могат да бъдат съгласувани с вашите лични предпочитания. Никога няма да сбъркате, ако се доверите на някоя изпитана марка като Remington, Rowenta, Babyliss или Philips. А пълно ръководство за избор на преса за коса може да прочетете на http://www.elis.bg/presa-za-kosa-otkade-kakva/

Сподели.