Juliette and the Licks записват нов албум с Dave Grohl на барабаните. Виж видео от студиото

Pinterest LinkedIn +

Американската рокендрол група Juliette and the Licks, предвождана от холивудската звезда Джулиет Луис (Juliette Lewis), работи по нов, втори студиен албум. Появата му в Европа е предвидена за септември т. г., а в САЩ - за началото на 2007-ма.

Подробности за първите резултати от звукозаписния процес разкрива китаристът на групта Тод Морз (Todd Morse) чрез блог сецията на сайта на Juliette and the Licks в MySpace.com.

"Дами и господа, време е да научите за новия запис на J&TL, докато все още работим по него. Новите ни песни бяха готови още през януари, но тогава нямахме барабанист (Джейсън Морис (Jason Morris) ни заразя, за да се занимава с други неща). Ето обаче, че се появи Дейв Грол (екс Nirvana, Foo Fighter), за да ни спаси.

С него и Foo се засякохме докато обиколяхме по фестивали из Европа. А иначе Дейв и аз сме свирили на една сцена (но в различни банди) преди около 15 години! Както и да е, Дейв, бидейки супер пич, какъвто си е по принцип, беше така отзивчив да ни предложи помощта и изключителните си умения за записа на демо, съставено от 5 парчета, което ние записахме в неговото студио "606" и което стана смазващо! Три песните, "Hot Kiss", "Mind Full Of Daggers" and "Bullshit King", включихме в сетлиста си по време на турнето ни с The Darkness. Когато се върнахме в САЩ след това турне (а между другото The Darkness управляват!), решихме, че точно това демо ще е ядрото на новия ни запис.

И тогава Дейв се съгласи да участва в цялото нещо и още преди да започнем, бяхме сигурни, че ще се получи нещо специално. Написахме 20 парчета! Никога не съм виждал Джулиет толкова вдъхновена! Докато ви пиша в момента, текстовете и мелодиите, които тя измисли, звучат в главата ми.

И така, на 22 март влязохме в известното Henson Studios (бившото A&M), в Холивуд, с продуцентския тандем Дилън Макларън (Dylan McLaren) и Сид Ригс (Sid Riggs). В следващите три дни Дейв записа барабаните на 14 парчета - време, което беше просто невероятно готино за нас. Мисля, че никога не съм се смял толкова, докато правя нещо така съществено.

Всяка песен, която аз, Кембъл (Kemble Walters), Уомак (Jason Womack), Дейв и Джулиет изсвирихме заедно, ни караше да се чувстваме сякаш сме на сцената. Тонове от енергия и емоция. А между сесииte пускахме майтапи за какво ли не, шегички на сескуална тема и... сещате се, обичайните неща. Сред любимите ми парчета досега са "Sticky Honey", "Wait I Won't" и "Get Up".

Сега предстои да влезем в друго студио, за да запишем баса и китарите. И тогава ще отидем в трето студио, където Джулиет ще сътвори своята магия.

Аз наистина съм изпълнен със сигурност, че това ще е най-добрият й запис до момента. Може и да съм пристрастен, но пък съм музикант от доста дълго време и усещам кога нещо минава на по-високо ниво. Да се надяваме, че всички вие ще го почувствате, когато го чуете. Забавлявайте се с новите снимки и с видеото, които сме постнали!

"Мисля, че всички ще полудеете, като чуете новия ни запис, стига да се кефите на истински разцепващ мрака рокендрол. Това е то. А, и между другото, чуйте новия MotorHead", пише
Джулиет в предишен постинг от блога на група.

Сподели.