Juanes - Mi Sangre

Pinterest LinkedIn +

Новият албум на колумбийската суперзвезда и носител на 12 Латино Грами награди Хуанес, “Mi Sangre”, вече е и на родния пазар. Това е нова версия на излезлия миналата година албум, в който са включени още 5 бонус парчета, сред които големия хит “A Dios Le Pido”.

Посочен е от списание “Time” за един от стоте най-влиятелни хора, от "People” - за един от 50-те най-красиви мъже и често сравняван с Боно и Стинг заради обвързаността си към световните социални проблеми, Хуанес, съкратено от Хуан Естебан Аристизабал, казва: “За мен най-важните неща са изкуството, песните, моята музика”. Не се възприемам като секссимвол или латинолюбовник. За мен най-важното нещо е да съм фокусиран върху музиката.”
 
Хуанес сам пише текстовете си въз основа на лични преживявания и за 5-те години, откакто прави соло дебюта си, се превърна в нещо абсолютно ново – първата истинска латино-рок звезда, която завладя целия свят. Хитът “La Camisa Negra” стана #1 латино песен за 2005 г., оглавявайки класациите в десетки страни. 
 
Самият той не може да си обясни успеха на песента, за която казва: “Tова е просто една любовна песен… само една мъничка част от сърцето ми.”
 
Както за всички останали песни, и за тази Хуанес пише първо мелодията. Той споделя, че понякога се събужда с мелодия в главата и просто трябва да я запише преди да се е изплъзнала, а текстовете идват по-късно. “Песента просто дойде от сърцето и душата ми” – споделя музикантът.
 
Хуанес прекарва детството си в Меделин, където баща му и братята му го учат как да свири на китара в традиционен латино стил. Като тийнейджър той открива хевиметъла и по-специално Metallica. Не след дълго Хуанес сформира рок банда с името Ekhymosis (в прев. от испански – засягам, обиждам), с която записва цели седем албума, добивайки изключителна популярност в родната Колумбия. През 1999 г. заминава за Лос Анджелис само с китара и демокасета и за кратко време подписва договор с прочутия продуцент на латино алтернативна музика Густаво Сантаолала.
 
Песните му са чувствени и запомнящи се. Хуанес обикновено пише за любов, дори когато осъжда бунтовническото насилие и търговията на наркотици в родината си. “За мен най-важната мисия, която всеки носи в сърцето си, е да се научим да обичаме”, казва той. “За това се бием през цялото време, затова се убиваме, защото не разбираме… Не се учим колко важна е любовта.”
 
Казват, че Хуанес пее на испански, но свири на китара на английски.  “Да пея на испански ме държи близо до същността ми, кара ме да се чувствам честен. Не мисля на английски. Английският ми не е перфектен. Все още мисля на испански. Когато мечтая, мечтая на испански. Искам да продължавам да пея на родния ми език. Но да, понякога свиря на китарата си на англйски. В крайна сметка музиката е универсален език. Наистина е прекрасно, когато пееш пред 5000 души в Германия, които не разбират и дума от текста, но наистина се забавляват.”
 
“Mi Sangre” е на музикалния пазар от Вирджиния Рекърдс/ Юнивърсъл Мюзик, с медийната подкрепа на радио и телевизия Сити
 
Траклист:
 
1. Amame  
2. Para Tu Amor  
3. Suenos  
4. La Camisa Negra  
5. Nada Valgo Sin Tu Amor  
6. No Siento Penas  
7. Damelo  
8. Lo Que Me Gusta A Mi  
9. Rosario Tijeras  
10. Que Pasa  
11. Volverte A Ver  
12. Tu Guardian  
Сподели.