Животът на Пи (Life of Pi)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012. Режисьор: Анг Лий. Сценарист: Дейвид Магии. С участието на: Жерар Депардийо, Тоби Магуайър, Сурай Шарма и др. Драма, приключенски.

За филма:

"Животът на Пи" е екранизация по едноименния роман на Ян Мартел. Книгата, която донесе на Мартел награда "Букър", разказва историята на момче, което се озовава насред Тихия океан след корабокрушение.

Режисьор на "Животът на Пи" е носителят на Оскар Анг Лий, който вероятно свързвате със заглавия като "Разум и чувства" с Хю Грант и Хю Лори, "Тигър и Дракон", "Хълк", "Планината Броукбек", донесла му наградата на Академията, и "Да приемеш Уудсток". Сценарист на лентата е Дейвид Магии ("Пътят към Невърленд").

Една от главните роли е поверена на Тоби Магуайър ("Добрият германец", "Братя"), който за втори път работи с Анг Лий (след като през 1999 г. се снима в драмата Ride with the Devil) и когото сме свикнали да виждаме в ролята на Спайдърмен. Към актьорския състав на "Животът на Пи" се присъединяват Жерар Депардийо ("Руби и Куентин", "Астерикс на олимпийските игри") и Сурай Шарма в ролята на Пи.

Историята:

Семейството на Пи Пател (Сурай Шарма) решава да се премести от Индия в Канада. Те заминават с огромен товарен кораб, но по време на пътуването корабът потъва. След корабокрушението Пи се озовава в спасителна лодка насред Тихия океан заедно със зебра, хиена, орангутан и огромен, гладен бенгалски тигър на име Ричард Паркър.

Сподели.