Jessie J в София: Танцът на върха на славата

Pinterest LinkedIn +

Не се случва често световните поп звезди да изнасят концерти в България, когато са дебютирали ударно и са в процес на утвърждаване. Затова и новината за концерт на Jessie J в София бе изненадваща и, ако съдим по реакциите на тийнейджърите в зала "Арена Армеец", една мечта бе станала реалност.

Виж снимки от концерта на Jessie J>>

Мнозина от публиката, съставена основно от ученици, изпаднаха в екстаз, когато певицата се качи на сцената. Те търкаха очи, за да бъдат сигурни, че не сънуват, после ги бършеха от сълзите.

Самата Jessie J бе бъбрива, закачлива, търсеше контакт с аудиторията и дори иронизираше себе си и текстовете на своите парчета.

Концертът започна с някои от най-известните й парчета, но преди това феновете получиха сериозна доза български хитове.

Bobo and the Gang е група, която се изявява в много стилове и навсякъде се справя отлично. От тях чухме фънк, реге, поп, соул, хип-хоп и рок, а по време на две от парчетата им на сцената се качиха Маги Алексиева-Mey и брейкденс формацията Makosa Nostra, които бяха сред подгряващите и в предишната вечер на Jamiroquai, когато отново Symphonics Entertainment организираха събитието...

Впоследствие Bobo покани на сцената Графа и това повиши градусите, защото двамата изпълниха "Дим да ме няма" - песен, която едва ли някой в България не е чувал. Изненадите обаче продължиха. Venzy и Михаела Филева, облечена в стил M.I.A., също се появиха и заедно с Графа изпяха "А дано, ама надали", след което и друг техен хит - "Опасно близки".

След българската поп инвазия всички от публиката тръпнеха в очакване на Jessie J. Късо подстриганата изрусена британка и нейният бенд се качиха на сцената към 21:15 и веднага накараха всички да танцуват, каквато е и целта на парчето Price Tag. Настроението в залата се покачваше, а Jessie J продължи с песни от своя дебютен албум Who You Are, продал над 2,5 милиона копия по света.

Публиката имаше удоволствието да се наслади на Who's Laughing Now, Rainbow, Stand Up, Nobody's Perfect, а към средата на концерта певицата се развихри с китка от кавъри, сред които Ain't Nobody на Chaka Khan, Emotions на Mariah Carey и I Don't Want to Miss a Thing на Aerosmith.

Някъде по това време Jessie J ощастливи някого от най-предните редици. Певицата взе нечия шапка, попя с нея на главата си, а преди да я върне обратно на човека от публиката, сложи автограф върху нея.

Звездата на вечерта не пропусна да представи и своя бенд от музиканти, както и трите беквокалистки, чиито гласове могат да предизвикат срутване на небостъргач.

По-нататък Jessie J продължи с още песни от своя дебют - Do It Like a Dude, Laserlight, Who You Are, както и Wild - първи сингъл от нейния предстоящ втори албум. Финалът на вечерта пък дойде с парчето Domino.

Никой не искаше край на концерта, всички се надяваха, че ще "танцуват окъпани от лунната светлина" цяла нощ. Но, напускайки залата, хората не спираха да говорят колко яко е било на Jessie J.

Сподели.