Jaya the Cat: за четвърти път у дома!

Pinterest LinkedIn +

Концертът на Jaya the Cat на 10 февруари от една страна изглеждаше като поредната визита на американците в една от най-гостоприемните дестинации за тях - софийската клубна сцена. "Строежа" буквално се претъпка от фенове на Jaya the Cat, които вече имаха представа от предишните участия на групата, за това какъв взривоопасен микс от реге, пънк и рок ще се случи, след като момчетата от Бостън (които понастоящем пребивават в Амстердам) се качат на сцената.

От друга страна, Jaya the Cat успяха да превърнат концерта в приятелско събиране с българските си почитатели, като това стана в доста по-лежерен стил в сравнение с предходните посещения на музикантите в България.

Jaya the Cat заложиха на много инструментали, демонстрираха страхотен контакт и близост с феновете, а в духа на най-претъпканото и надъхано парти от доста време насам, Джеф Лагадек дори скъса струни, което наложи временното спиране на концерта, превръщайки момента в бирена пауза на полувремето.

"От всичките ни четири концерта досега мисля, че този най ми харесва. Всеки път се чувствам страхотно тук! България е супер!", каза за Avtora.com Джеф Лагадек.

"Най-важното послание в нашата музика е справедливостта. Навсякъде е трудно, но човек трябва да прави това, което е важно за него. Само това има значение, наистина няма друг начин!", каза още фронтменът на Jaya the Cat.

В два сета музикантите изпълниха много от по-старите си парчета като Night bus, Good Morning, Drug Squad и вдигнаха феновете със силен кавър на Mr. Bobby на Manu Chao.

Около час след полунощ Jaya the Cat завършиха поредното си приятелско посещение у нас с The bottle left me и Final solution, като и двете парчета бяха изпълнени с активното участие на страхотната публика. 

Думата, която най-добре описва концерта на Jaya the Cat, е "приятелски", защото музикантите не дойдоха просто да посвирят в София, а се завърнаха при стари приятели, с които се виждат горе-долу веднъж годишно, за да се забавляват заедно. 

На сцената в клуб "Строежа" Jaya the Cat определено не приличаха на гостуваща банда - Джеф Лагадек и компания изглеждаха сякаш са си вкъщи и са адски щастливи да са тук, така че следващият концерт на бандата в България със сигурност вече е заплануван.

Сподели.