Jarvis Cocker издаде песен, неподходяща за радио ефир. Чуй онлайн

Pinterest LinkedIn +

Вечно замисленият чудак Джарвис Кокър (Jarvis Cocker) издаде първия си солов материал. Това е песента "Running The World", за популяризацията на която Кокър се е доверил на MySpace.com. А и предвид отделни думи от текста, едва ли са много радиостанциите, които биха я завъртели.

Бившият фронтмен на един от най-ярките представители на брит поп рок течението - Pulp, е "споделил" себе си и песента в профила си myspace.com/jarvspace, придружена с описание на момента, в който е написана, и посланието, което носи.

"Ако всичките тези чаркове работят добре ще можете да чуете моя нова песен. Исках да я чуете сега, защото измина точно една година от онова с Live 8, а я написах именно в нощта на това събитие."

"Извинявам се за цялата тази вулгарност, но понякога тя е единственото подходящо за даден случай нещо", обяснява Джарвис, визирайки строфата "cu**s are still running the world" (п****те продължават да управляват света). "Това по никакъв начин не е критика към Гелдоф (Bob Geldof, организатор на Live 8 концертите) и компания, но си спомням какво си мислех тогава: "Докъде можеш да стигнеш, обвързвайки се с тези хора -политици, бизнесмени" - 12 месеца по-късно "п****те все още не са платили и това ме навежда на мисълта, че проблемът вероятно е по-фундаментален. Както и да е, какво знам аз? Аз съм просто една разглезена рок звезда - но считам, че е добре най-малкото да се говори за тези неща. Вие не мислите ли така?

Въпреки че след края на Pulp през 2002 г. Кокър изкара нова музика под името Relaxed Muscle, "Running The World" е първият проект, който 42-годишният рокаджия от Шефийлд издава под собственото си име.

Сподели.