Извънземните го направиха: "Досиетата Х" се завърна с космически рейтинг

Pinterest LinkedIn +

Един от емблематичните sci-fi сериали на 90-те години - Тhe X-Files (Досиетата Х) - се завърна триумфално за специален сезон. И то с рейтинг, достоен за похвала.

Виж още: 5 брилянтни сериала, с които Netflix се противопостави на телевизията

Дебютът на новите епизоди успя да надмине по гледаемост целия си последен сезон само в нощта на премиерата - сигурен знак за Холивуд, че интересът на хората трябва да се използва за поне още няколко серии.

През 2001-2002 г. агентите от ФБР Фокс Мълдър и Дейна Скъли събраха пред екраните средно 9,1 милиона зрители и 4,5 рейтинг - значително по-ниски в сравнение със сегашните 13,5 милиона и 5,1 рейтинг.

Разбира се, въпреки успеха не трябва да се прибягва до заключенията, че през 2016 г. гледаме най-добрите епизоди на The X-Files, тъй като рейтингът е с 2 пункта по-нисък от средния за предпоследния осми сезон. Той може да се похвали със 7,2 рейтинг и малко по-малка аудитория от средно 13,2 милиона зрители.

Дали моментният успех на FOX няма да си остане такъв? Истината е някъде там... След по-малко от месец (финалът е на 22 февруари) ще имаме доста ясна представа дали това завръщане не беше просто поредната стратегическа грешка.


Сподели.