Излезе първото ново парче на Soundgarden от 15 години! Чуй го тук!

Pinterest LinkedIn +

Първата оригинална нова музика на сиатълската алтърнатив банда Soundgarden от 15 години насам вече може да бъде чута.

Това е песента Live To Rise, която ще намери място в саундтрака на една от най-горещо очакваните нови холивудски мегапродукции – The Avengers (официално заглавие на български "Отмъстителите на Marvel"), наред с тракове на Kasabian, Rise Against, Bush, Black Veil Brides, Papa Roach, Five Finger Death Punch и Evanescence.

Лентата ще излезе по кината в цял свят в края на април, а до края на пролетта се очаква появата и на шестия студиен албум на Soundgarden, явяващ се наследник на издадения през 1996 г. Down On The Upside.

Работата по все още неозаглавения проект стартира още в началото на 2011 г. – година след реформирането на групата и броени месеци преди рилийза на първия й концертен албум - Live on I-5.

Продуцентът на последния, Адам Каспър, е работил с музикантите и по новия албум, а сред останалите банди, които е продуцирал, са Cat Power, Pond, Seaweed, The Tragically Hip, Truly, Mudhoney, Nirvana, Foo Fighters, Queens of the Stone Age, R.E.M. и Pearl Jam.

Проектът ще включва "90 процента нова музика", а останалите 10% ще са песни, базирани на идеи от времето преди разпадането на Soundgarden. До момента от записите на групата, основана през 1984 г. от фронтмена Крис Корнъл (Audioslave), са продадени между 9 и 10 млн. копия само в САЩ и общо 21 млн. в световен мащаб.

Това лято музикантите ще реализират серия от фестивални участия на Острова, включително на Download Festival и Hard Rock Calling.


Сподели.