Излезе първи официален greatest hits на Guns N' Roses

Pinterest LinkedIn +

Може би е изненада за някои, че Guns N' Roses са издали само 4 оригинални албума, като два от тях излизат едновременно. Но те бяха достатъчни, за да променят завинаги рок-енд-рола. Дори още по-шокиращо е, че една от великите банди в историята на рока, чийто последен албум е издаден преди 10 години, никога не е имала “best of” компилация.


С 14 специално подбрани Гънс хита, Greatest Hits включва всички 8 парчета на бандата, които са влизали в Топ 40 на класацията на “Билборд”, Hot 100 (5 от тях сертифицирани от Асоциацията на американската музикална индустрия със златен статус, т.е. с продадени повече от 500,000 копия от всяко едно от тях). Освен, че проследява цялата дискография на Гънс ен` Роузис, Greatest Hits отбелязва и нещо ново – за първи път в албум е включен кавърът, който бандата прави на хита на Ролинг Стоунс, “Sympathy For The Devil’. Кавър версията е записана специално за филма “Интервю с вампир” от 1995г. и никога не е била включвана в албум.

Първият студиен албум на Гънс ен` Роузис, Appetite For Destruction (1987г.) е един от най-популярните хард рок албуми в историята. Според статистика, направена на 21 февруари 2004г., продукцията е престояла в чарта на “Билборд” Top 200 Albums или в Top Pop Catalog класацията общо 545 седмици! От него са продадени над 20 милиона копия по цял свят – 15 пъти платинен в САЩ и №1 за 5 последователни седмици. Албумът включва 3 Топ 10 хита: първият “златен” сингъл “Sweet Child O’ Mine”, химна “Welcome To The Jungle” (#7) и бясното рок парче “Paradise City”.

tG N’R Lies (1988г.) включва песни от издадения от независима компания кратък албум на групата Live?!*@Like A Suicide (1986г.), както и нови студийни записи. Той повтаря съдбата на Appetite For Destruction и се катери нагоре по чартовете. Достигайки до №2, номинираният за Грами албум (за най-добро хард рок изпълнение) става пет пъти платинен (всяко платинено ниво отговаря на над 1 милион продадени копия). Сингъл от този албум е баладата със златен статус, “Patience”.

Тогава, на 17 септември 1991г., се появяват най-очакваните и най-обсъжданите проекти в историята на музиката - Use Your Illusion I и Use Your Illusion II. В първата част са включени двата “златни” сингъла – “November Rain” и “Don`t Cry”, както и “Live And Let Die”, който влиза в Топ 40. Втората част на Use Your Illusion отбелязва присъствието на друг златен хит - “You Could Be Mine’, който озвучава филма “Терминатор ІІ: Денят на Страшния съд”. И двете части на албума стават седем пъти платинени. Първата достига до №2, а втората - до №1. Use Your Illusion II е номинирана за Грами за Най-добро хард рок изпълнение. Тук е и кавърът на Дъ Уингс, “Live And Let Die”. От второто издане на Use You Illusion също са подбрани хитовете: “Yesterdays”, “Civil War” и версията на Гънс ен` Роузис на бобдилъновската “Knockin` On Heaven`s Door”.
Колекция от кавъри на Гънс Ен` Роузис на класически, главно пънк, хитове, от които са се вдъхновявали членовете на бандата в началото на кариерата си – това представлява проекта “The Spaghetti Incident?” (1993г.), също с платинен статус. В Greatest Hits е включена интерпретацията на класиката на Дъ Дед Бойс от 1978г., “Ain’t It Fun” и необичайния кавър на “Since I Don’t Have You” на Дъ Скайлайнърс от 50-те години.

Инфо: Universal/Virginia Records
Сподели.