Излезе първата българска книга, описваща процеса по създаване на видеопродукция

Pinterest LinkedIn +

На 26 март ще бъде официално представена пред широката публика първата българска книга, разкриваща целия процес по създаване на една видеопродукция. Носеща името "Първи дубъл", тя е насочена към всеки, който има интерес към филмово изкуство, заснемането на видеореклами, клипове и документални филми. Събитието ще се проведе в София, "PhotoSynthesis" (бул. "Васил Левски" 57), от 19:00 часа. 

Автор на книгата е продуцентът и режисьор Любомир Дуцолов-Luba6ky. Той прави първите си стъпки в света на видео и кино продукциите още в гимназията. Впоследствие става режисьор и продуцент на две от най-големите технологични онлайн медии в България. Там създава видеоматериали за водещи технологични тенденции и продукти на най-големите брандове в областта. В партньорство с повечето технологични представители в България, той реализира някои от най-атрактивните видеоклипове за мобилни устройства в страната. С течение на времето медийният свят става тесен за амбициите му и през последните години Любашки е фокусиран основно в рекламния бизнес. Той прави реклами за някои от най-разпознаваемите марки и най-големите компании в България. Лектор е и на множество събития, посветени на видеозаснемането в страната.

Книгата получи признанието на големите български режисьори Стефан Командарев, Илиян Джевелеков и Ники Илиев. С топли думи се включи и журналистът и водещ Драго Симеонов. В проекта участват и големи български актьори, специалисти и известни личности. В "Първи дубъл" читателите могат да намерят съветите на Елена Петрова, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Владислав Терзийски и Джулиана Гани.

"Първи дубъл" проследява целия процес, по който минава всеки продуцент и режисьор. В нея читателите могат да намерят отговори на въпроси от рода на: как да направят първите си стъпки в бранша; как да измислят добри идеи и да пишат сценарии; как и защо се прави проучване; каква техника да изберат; как да създават красиви кадри; различни техники на монтаж и т.н. В края на книгата са поместени и 69 кратки съвета.

Повече информация за събитието има тук
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.