Ивайло Захариев: Обичам да съм като хамелеон - да се променям и да изненадвам

Pinterest LinkedIn +

Лицето му нашумя от хитовия крими сериал на БНТ "Под прикритие". Мнозина може би са си мислели, че и с това ще остане популярен, но не. Ивайло Захариев продължи смело да се изкачва по стълбичката към върха и ето, че родните киномани го видяха в пълнометражния филм "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела". Откъде ли ще изскочи в бъдеще време, разберете от интервюто, което Ивайло Захариев даде специално за Avtora.com

Владимир Христовски: Ивайло, как попадна във филма "Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела"?

Ивайло Захариев: Бях поканен на кастинг с още доста мои колеги. Когато отидох не бях с големи очаквания, но след няколко дни получих телефонно обаждане от режисьора на лентата Георги Костов. Той ми разказа каква му е идеята и веднага ме грабна. Естествено, каза ми, че неговият избор се е спрял на мен. И така...

.: Филмът покри ли очакванията ти? Радва ли се на интерес и успех?

Ивайло Захариев: Виж, ние не се борим да дадем отговор на тези два екзистенциални въпроса, а даваме повод на хората да се позабавляват пред големия екран. Искрено се надявам публиката да разбере хумора и историята около героите.

.: Разкажи ни за ролята си там? Как се чувстваш в нея?

Ивайло Захариев: Още от самото начало си представях, че това е едно много доверчиво момче. Има го и интелектуалното превъзходство над братовчеда, което също ми беше интересно да изиграя. Иначе историята около него е такава – той е студент, който е оставен от родителите си да се справя сам с живота. И както знаете, нещата не са толкова лесни. Младият студент е с малко пари, а това е възрастта, когато хората най-много искат. И именно тези му желания го довеждат до идеята да изкара пари от продажба на наркотици. От тук и тръгват трудностите му – с полицията, с наркобоса, а може би и с братовчед му.

.: Съпоставена с ролята ти в "Под прикритие", коя ти допада повече и коя те доближава до същинското ти "аз"? Защо?

Ивайло Захариев: И двамата герои ми харесват и мисля, че успявам да вложа нещо от себе си в тях. И за двете роли съм избран с кастинг, което означава, че режисьорите са открили по нещо от героите си в мен. Но по никакъв начин не мога да ги сравня и да кажа коя ми харесва повече.

.: Какъв развой да очакваме в "Под прикритие"? Успяваш ли да останеш под прикритие?

Ивайло Захариев: Е, все пак това е заглавието на сериала и ако бъда разкрит, той би се обезсмислил. Иначе ситуацията, в която се намира героят ми, е много сложна. Мартин е поставен между битката на Джаро и Иво Андонов, а нещата все повече се заплитат. Действието ще се развива с още по-голяма скорост, което ще се види още в първите серии.

.: В какви нови проекти да очакваме да те видим? Разкажи ни!

Ивайло Захариев: Единственото актьорско нещо, в което успях да се включа, е театралната постановка "Железният светилник" на режисьора Димитър Шарков. Спектакълът се играе във Велико Търново. Там героят ми няма нищо общо с персонажите от двата филма и затова се радвам, че хората ще могат да ме видят в коренно различно амплоа. Обичам да съм като хамелеон - да се променям и да изненадвам.

.: Неотдавна се ожени, как върви семейният живот?

Ивайло Захариев: Доста по-динамичен, случват ни се нови и различни неща. Сега споделяме всичко както отговорностите, така и радостите си.

.: Мислиш ли за деца? Е, кога?

Ивайло Захариев: Мисля. И както може би се разбра - както мисля, така и очаквам първия си син. Сега сме във фаза на търсене на име, но вярвам, че ще изберем най-подходящото.

.: Какво мислиш за семейството? Стабилно ли е днешното българско семейство?

Ивайло Захариев: Във времето на комунизма държавните институции са изземвали ролята на родителите, което довежда до разрухата на семейството. В последните години родителите почват да надделяват над държавата и това води до заздравяване, но виждам по заобикалящите ме женени двойки, че процесът е труден. Все пак вярвам, че смисълът на семейството и неговата здравина е да имаме здраво и добре функциониращо общество.

Сподели.