Историческият епос "300" идва и в България. Виж трейлър!

Pinterest LinkedIn +

На 16 март е българската премиера на новия исторически епос "300". Филмът е базиран на едноименната графична новела на Франк Милър (Frank Miller) и разказва за битката при Термопили през 480 г. пр. Хр.

Легендата разказва как крал Леонид и 300 спартанци се бият до смърт срещу 400 000 персийци, за да защитят земята си.

От времето на "Гладиатор" с Ръсел Кроу (Russell Crowe), спечелил през 2000 г. "Оскар" за най-добър филм, никоя друга историческа сага не успя да грабне публиката до такава степен - нито "Троя" с Брад Пит (Brad Pitt), нито "Александър" с Колин Фарел (Colin Farrell). Сега предизвикателството стои пред режисьора на "300" Зак Снидер ("Зората на мъртвите").


"300" Снимка: Alexandra Films

След излизането на трейлъра някои фенове започнаха да правят сравнения между "300" и брилянтната приказка "Властелинът на пръстените", но актуалната продукция успява да се вмести в далеч по-нисък бюджет от 60 млн. долара. Проектът се лишава от гиганстки декори и залага най-вече на техниката на снимане с "blue box".


"300" Снимка: Alexandra Films

Виртуалните декори запазват характерния за графичната новела златист и кървав тон. Визията на "300" е направена по модел на друг филм, базиран на творба на Франк Милър, "Град на Греха" (Sin Sity).


"300" Снимка: Alexandra Films

За разлика от "Град на греха" в актьорския състав на "300" не личат световноизвестни лица. Джерард Бътлър (Gerard Butler) е в ролята на Крал Леонид, познат от филма "The Phantom of the Opera". Злият Ксеркс се играе от Родриго Санторо (Rodrigo Santoro), участвал в "Ангелите на Чарли: Газ до дупка".

Музиката, звучаща в трейлърите, е парчето "Just Like You Imagined" от албума Fragile (left) на NIN, но това е единственият ангажимент на Трент Резнър (Тrent Reznor) към продукцията.

На български екран "300" ще се разпространява от Alexandra films.

Виж трейлър тук!

Сподели.