Истински детектив (True Detective)

Pinterest LinkedIn +

Матю Макконъхи (Matthew McConaughey) и Уди Харелсън (Woody Harrelson) си партнират в една от най-очакваните нови телевизионни продукции - "Истински детектив" (True Detective) на HBO.

Криминалните сериали стават все по-мрачни, по-многопластови и интригуващи. Поредното доказателство за това е предстоящото ново заглавие на HBO - True Detective. Не само защото главните роли са поверени на Матю Макконъхи (Matthew McConaughey) и Уди Харелсън (Woody Harrelson), но и защото зад създаването му стоят не по-малко впечатляващи имена като Ник Пизолато (Nic Pizzolatto) и Кари Фукунага (Cary Fukunaga).


True Detective успя да спечели вниманието на феновете на сериалите още с първия си трейлър, обещаващ не само интригуващ сюжет, но и изключителна визия. Ефект, подсилен от плаката, рекламиращ поредицата, на който има само едно изречение на сив фон - Man is the cruelest animal. Зловещо, нали? И повече от достатъчно, за да ни накара да очакваме премиерата на сериала с нетърпение.

Идеята:

True Detective е създаден по идея на американския писател и сценарист Ник Пизолато (Nic Pizzolatto). Известен най-вече с романа Galveston и с работата си като сценарист на американската версия на хитовия криминален сериал The Killing, този път Ник Пизолато влиза в ролята и на продуцент.


Режисьор на целия първи сезон на поредицата, който се състои от осем епизода, е Кари Фукунага (Cary Fukunaga). Фукунага е добре познат на киноманите с брилянтната екранизация на Jane Eyre (Джейн Еър) с Майкъл Фасбендер (Michael Fassbender) и Миа Васиковска (Mia Wasikowska).

Формат и развитие:

Това, което прави True Detective особено интересен, е нестандартната композиция на действието, представено през различни гледни точки и в няколко времеви рамки. Сериалът използва антологичен формат, в който всеки сезон проследява различна история и различни персонажи.


HBO избират True Detective през април 2012 г. и поръчват осем епизода, тоест пълен първи сезон. Вече е ясна и премиерната дата на сериала в България - 13 януари - в ефира на НВО и на www.HBOGO.bg. Пилотният епизод на True Detective ще бъде достъпен за свободно гледане в сайта на онлайн видеотеката на НВО дори без регистрация и НВО абонамент.

Историята:

През 2012 година детективите от полицията в Луизиана - Ръст Коул (Матю Макконъхи) и Мартин Харт (Уди Харелсън) - са включени в подновено разследване на случай, по който са работили през 1995 година. Двамата разказват историята за странно ритуално убийство, която отваря отново незаздравели рани и ги връща към нещо, което са смятали за минало. Разследването, продължило цели седемнадесет години, успява да извади наяве и собствените им тъмни страни.

Героите и звездите:


Матю Макконъхи (Matthew McConaughey) е добре познат на киноманите с участието си в хитови филми като A Time to Kill (Време да убиваш), How to Lose a Guy in 10 Days (Как да разкараш гаджето за 10 дни) и The Lincoln Lawyer (Адвокатът с Линкълна). Досега обаче не сме го виждали в голяма роля в телевизионна поредица, въпреки че се е появявал в няколко сериала като комедийния "На изток и надолу" (Eastbound and Down също e оригинална продукция на НВО, която може да се гледа в HBO Gо), например.

В True Detective Матю Макконъхи е в ролята на детектив Ръст Коул - един от двамата полицаи, започнали разследването на зловещо ритуално убийство. Песимистично настроен, той е убеден, че убиецът няма се задоволи само с една жертва.


Партнира му Уди Харелсън (Woody Harrelson), когото освен в донеслите му номинации за "Оскар" The People vs. Larry Flynt (Народът срещу Лари Флинт) и The Messenger (Вестоносецът) вероятно сте гледали и в The Hunger Games  (Игрите на глада) и Seven Psychopaths (Седемте психопата). Харелсън има богат опит в телевизията, но досега сме гледали основно в комедийни сериали като Cheers (Бар Наздраве) и Will & Grace (Уил и Грейс).

В True Detective Уди Харелсън е в ролята на детектив Мартин Харт, който започва разследване на убийството заедно с Ръст Коул и също като него има доста лични проблеми.

Матю Макконъхи и Уди Харелсън не си партнират за първи път, макар че досега сме ги виждали заедно само на голям екран в комедиите Edtv и Surfer, Dude.

HBO Gо

HBO Gо e новата услуга на HBO, благодарение на която можете не само да гледате любимите си сериали навсякъде и по всяко време, но и да се връщате към най-интересните епизоди без да ви се налага за целта да отделяте специално място в хард диска си.

HBO Go предлага неограничен достъп до повече от 1500 часа видео материал, включващ както продукцията на HBO - филми, сериали, анимации, така и ексклузивни кадри и допълнителни материали, представящи снимачния процес, актьорите и персонажите, част от които свободно достъпни, дори без регистрация на www.HBOGO.bg.


За да получите достъп до HBO Go, трябва да имате абонамент за HBO пакет към оператора си и да се регистрирате на www.HBOGO.bg или чрез съответното приложение за HBO Go от AppStore или Google Play. Съдържанието на HBO Go е достъпно през компютър, таблет, смарт телевизор и смартфон, а с една регистрация можете да използвате до 4 различни устройства.

Сред другите изкушаващи плюсове на HBO Go е фактът, че можете да избирате не само кога и къде, но и на какъв език да гледате предпочитаните предавания, както и да се върнете към тях винаги когато пожелаете, да ги гледате отново или да си припомните миналите сезони на любимите си сериали, които са достъпни в HBO Go.

HBO Go: Телевизията (вече) не е това, което е


Сподели.