Iron Maden - “Death On The Road”

Pinterest LinkedIn +

Легендарната метъл банда Iron Maiden потвърди издаването на продукцията “Death On The Road” на 29 август 2005 г., във формат DVD и CD.

Шоуто е запис от стадиона Вестфаленхале, Дортмунд, Германия, по време на турнето Dance of Death през 2003 г., и успява да улови изключителната сценична продукция и взривяващо изпълнение на групата.

Стийв Харис (Steve Harris) отново e редактор на записа и в продължение на седмици е направил сериозна намеса в първоначалния суров материал. Според него концертите от това турне са били твърде театрални в сравнение с някои от последните турнета на групата и поради това атмосферата е съвсем различна.

От самото начало намерението е било да се създаде документален концертен филм, който улавя не само вълнуващото изпълнение, но и развитието на самото шоу. Коронни за него са изпълненията на песни като “Paschendale” и “Dance Of Death”.

Саундът в DVD-то (PCM Stereo / 5.1 съраунд) и албума са миксирани и продуцирани от Кевин “Кейвмън” Шърли (Kevin "Caveman" Shirley) и както винаги, с помощта на Стийв Харис. В двойното DVD са включени 70-минутният документален филм, режисиран от Матю Еймъс (Matthew Amos), проследяващ създаването на албума и последвалата подготовка за турнето, и личен архив на групата от периода на записването и създаването на албума.

Мениджърът Род Смолууд (Rod Smallwood) споделя: “Документалният филм е наистина уникален за феновете, тъй като той е портрет, който разкрива как Maiden записват заедно, а ми отне доста време да ги убедя да оставят камерите в звукозаписното студио. Преди това те никога не са позволявали нещо подобно да бъде заснемано, но този път се съгласиха да има подвижна камера, която да хваща части от звукозаписния процес на Мaiden. Голяма част бе записана от Кевин Шърли и самата група. Смятам, че това е впечатляващо доказателство за таланта, усилията и доброто настроение на Maiden при звукозаписните сесии."

Документалните кадри също така показват подготовката покрай едно голямо световно турне и интервюта с “убийствения екип”, които хвърлят светлина върху много потайни кътчета около турнетата.

DVD-то съдържа максимално количество екстри, като промо видеоклипове от албума, материали от изпълнение на бандата в Южна Америка, интервюта с членовете от продукционния екип и фенове по време на турнето, обложки и фотогалерии.

Издаването на концертния албум и DVD съвпада с участието на Maiden на фестивалите тази година в Рединг и Лийдс, билетите за които бяха разпродадени буквално за часове. Преди Рединг и Лийдс групата ще се присъедини към Black Sabbath за Озфеста в Северна Америка.

Пълният списък на песните от концерта:

1. Wildest Dreams
2. Wrathchild
3. Can I Play With Madness
4. Trooper
5. DanceOf Death
6. Rainmaker
7. Brave New World
8. Paschendale
9. Lord Of The Flies
10. No More Lies
11. Hallowed Be Thy Name
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden
14. Journeyman
15. The Number Of The Beast
16. Run To The Hills

Сподели.