Иновативна енергия за летищната логистика

Pinterest LinkedIn +

Linde Material Handling ще представи новият си влекач FuelCell на Airport Europe 2019, международното изложение за летищно оборудване. Влекачът се характеризира с бързо зареждане, ефикасно изразходване на горивото и без вредни емисии по време на експлоатация. Индустриалните кари с горивна технология FuelCell се превръщат в предпочитан избор за енергийно решение за все повече и повече клиенти. Точно навреме за Airport Europe 2019 Linde Material Handling, чийто представител за България е Мотокар Сервиз ООД ще покаже новите си влекачи, които имат 25 тона теглителна сила.

Всички специалисти в областта знаят, че инфраструктурата на едно летище е от съществено значение за управлението на пътници и товари. Електрическите влекачи са добро допълнение към вътрешната логистика на летищата, които са по-големи по площ. Така транспортирането на багаж ще се улесни, както и доставките до магазините. Електрическите влекачи не излъчват вредни емисии и могат да теглят товари, които са изключително тежки. Допълнителен позитив е и че са маневрени и с малки размери. Това ги прави желани за използване не само в летищната логистика, а и в промишлеността, търговията на едро и пощенските клонове.

На Airport Europe 2019 в Мюнхен Linde Material Handling ще представи освен новите влекачи и голям брой нови решения за безопасност и помощни системи. Специален акцент на изложението все пак ще бъде новата версия на влекача с водородно захранване. В допълнение към многобройните предимства на продукта, предлагани от стандартния модел,(здрава ходова част, просторна кабина на водача, която предпазва от вибрации и шум, и три независими спирачни системи), този модел предлага и предимствата на технологията FuelCell. Краткото време за зареждане – само няколко минути, гарантира максимална наличност, особено при работа в много смени, а работата с водородната горивна помпа е безопасна и чиста.

Допълнителни предимства включват приемливата цена на водорода, избягването на пикове на потреблението на електроенергия и дългия експлоатационен живот на FuelCells. В допълнение националните и европейските програми за финансиране могат да направят решението още по-привлекателно от финансова гледна точка. Ако водородът се получава от електролиза с регенеративно електричество, например от фотоволтаична система или комбинирана топлина и енергия с биогаз, емисиите на CO2 се намаляват, което прави енергията особено екологична и устойчива.

Камионите, задвижвани от FuelCell, са особено полезни за компаниите, които работят с голям автопарк и изискват висока производителност от превозните средства. Ако водородът се произвежда като отпадъчен продукт по време на работа или се изисква по време на производството, това е допълнителен аргумент да се използва задвижване на горивни клетки.

Linde Material Handling започна разработването на промишлени камиони FuelCell преди 20 години. Първите агрегати влязоха в серийно производство през 2010 г. Днес специалистът по интралогистика предлага най-голямата продуктова гама на пазара. Около 80 процента от всички модели на компанията могат да бъдат поръчани в този енергиен вариант. Това включва палетни колички, стакери, ордър пикери и влекачи, както и модела Roadster, който предлага оптимизирана видимост.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.