Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull )

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 124’
Режисьор: Стивън Спилбърг
Сценарий: Дейвид Кеп, Джордж Лукас
С участието на: Харисън Форд, Шая Лебоф, Рей Уинстоун, Джон Хърт, Кейт Бланшет, Керън Алън и други.
Приключенски, екшън, със субтитри, английски, немски

Години наред се спекулираше около нов епизод от сагата за митичния археолог Индиана Джоунс и най-накрая печелившият тандем Стивън Спилбърг и Джордж Лукас решиха да дадат на феновете това, което очакват. “Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп” излиза на голям екран точно 19 години след предишния, трети епизод и добрата новина за българските зрители е, че и в родните киносалони лентата тръгва в деня на световната премиера.

 Спилбърг (“Мюнхен”) е режисьор, Лукас (“Междузвездни войни”) и Дейвид Кеп (“Война на световете”) са писали сценария, а в главните роли са холивудските актьори Харисън Форд (“Беглецът”), Шая Лебоф (“Трансформърс”), Рей Уинстоун (“Взлом”) и Кейт Бланшет (“Бандити”). Към този звезден екип се присъединяват и носителите на няколко „Оскара” - композиторът-ветеран Джон Уилямс (“Хари Потър”) и операторът Януш Камински (“Списъкът на Шиндлер”).

Годината е 1957 и авантюристът-археолог Индиана Джоунс (Харисън Форд) продължава да търси различни митични находки по цял свят. Поредното му приключение едва не завършва фатално, когато със своя помощник Мак (Рей Уинстоун) попадат в полезрението на съветските тайни служби. Студената война между Изтока и Запада е в разгара си и това ще засегне и пътешествията на д-р Джоунс.

Американското правителство е недоволно от неговата активност и принуждава университета, в който преподава, да го уволни. Вниманието на археолога, обаче, е привлечено от разказа на младия бунтар Мът (Шая Лебоф) за древна реликва, която може да промени развоя на Студената война. Инди и Мът тръгват на рисковано пътешествие до Перу, където следите водят към мистериозния Кристален череп на Акатор.

На него се приписват свръхестествени сили, които могат да дадат на притежателя му неопределена власт. Същата легенда за черепа преследва и безскрупулната съветска агентка Ирина Спалко (Кейт Бланшет) и нейните войници. Търсенето се превръща в битка на живот и смърт между Индиана Джоунс и неговите приятели и руските тайни служби.


Официален сайт:
http://www.indianajones.com

Сподели.