Инцидентът със Steve Irwin заснет на видео

Pinterest LinkedIn +

Трагичният инцидент с отровния скат, при който загина популярният ТВ водещ “Ловеца на крокодили” Стийв Ъруин, е заснет на видео.

Според агенция АР, има документални кадри как рибата забива отровния си шип в гърдите на Ъруин, от които става ясно, че инцидентът е плод на случайност и животното не е било умишлено раздразнено или провокирано по никакъв начин.

Според властите, смъртта на Ъруин е една от малкото, причинени от риби скат, които са, общо взето, мирни животни и нападат само, когато са уплашени от нещо. В света са известни под 20 случая на смърт, причинена от ужилване от скат, като в повечето случаи отровата причинява у човек гадене и неразположение за няколко дни.

Според експертите, скатът може да се е стреснал от оператора и да е нападнал Ъруин, който в този момент е плувал над него.

Мениджърът на Ъруин, Джон Стайнтън, който е гледал касетата, каза, че преживяването е било ужасно за него. “Вижда се как Стийв плува над ската и в следващия момент той си извива опашката и забива отровния си шип в гърдите му”, каза Стайнтън. “После Стийв изважда шипа и в следващия миг е мъртъв.”

Стайнтън казал още, че Ъруин често му е казвал, че ако загине, най-вероятно ще загине в океана, защото там не се чувства толкова сигурен, колкото на сушата.
 
Междувременно, австралийският парламент прекъсна заседанието си, за да почете Ъруин, а министър-председателят на страната Джон Хауърд пуснал изявление, че “страната изгуби един от най-чудесните и колоритните си синове” и че той лично бил “шокиран и натъжен от внезапната и странна смърт на Ъруин”.

Премиерът на областта Куинсленд, в която загина ТВ звездата и в която се намира домът му, Питър Бийти, каза, че, ако семейството е съгласно, Ъруин ще бъде погребан с държавни почести.

Шефът на Discovery Network – мрежата, по която се излъчваха предаванията на Ъруин по цял свят, каза, че ще започне маратонско излъчване на всичките над 50 предавания “Ловецът на крокодили” и че ще бъде създаден фонд за опазване на природата на името на Ъруин.

Междувременно тълпи от почитатели положиха пред портите на дома на Ъруин и семейството му огромни букети и венци в памет на любимия си водещ.

Сподели.