ICQ 7 - ново поколение забавление (видео)

Pinterest LinkedIn +

"Да си върнем старата слава" - това с пълна точност може да важи за популярния клиент, който с последната си версия ще се опита поне малко да засенчи конкуренти като Skype, предлагайки доста нововъведения и подобрения.

Текстовият разговор, обмяната на текстови съобщения и видео не е нещо ново, затова разработчиците на ICQ се надяват, че с новата версия потребителите ще бъдат допълнително улеснени в обмена на всякаква информация по между си.

Основното нововъведение е свързано с тенденциите в информационните технологии, наложени от популярните социални мрежи.

Ето защо чрез ICQ 7 всеки потребител ще има възможност за връзка със приятелите си във Facebook, Twitter или Flickr.

Така всеки ще може да публикува актуалния си статус от ICQ-профила си в някоя от споменатите мрежи и лесно да разменя с останалите линкове или снимки. За целта трябва да се използва новият бутон в листата с контакти "Feeds from Friends", без да е необходимо да се отваря браузър и да се логва всеки един потребител на отделните платформи.

Коментарите се публикуват в реално време на страницата на съответната социална мрежа. Новост в ICQ 7 е и възможността за обновяване на профила само чрез едно кликване

Включеният в ICQ флаш интерфейс дава възможност за бърза размяна на снимки между потребителите в реално време и лесното им запаметяване на твърдия диск.

ICQ 7 предлага и напълно оптимизиран интерфейс с интегрирани всички версии за продуктите на Microsoft (включително Windows 7), като има и версии за различните мобилни телефони – Iphone, Windows Mobile и Jawa.

С палитрата от цветове всеки може сам да оформи по собствено желание изгледа на профила си.

Сред новите полезни опции е "My Inbook", където всеки може да види новите съобщения и това кой и къде е коментирал неговия профил.

Get the Flash Player to see this player.

Промени има и в потребителския профил на самия сайт на ICQ, чиито изглед и персонализация може да се оформи от всеки.

Накратко, новото ICQ 7 представлява комуникатор от ново поколение, предоставящ всичко накуп - забавления, информация и много приятели.

Автор Мартин Иванов 

Сподели.