Ицо Хазарта (Ъпсурт): "Който плаща, той поръчва музиката"

Pinterest LinkedIn +

Ловеч Парти Фест успя да привлече в афиша си тази година най-популярната българска хип-хоп група - Ъпсурт. Ицо Хазарта, Буч и бат Венци ще излязат на една сцена с рап звездата Ja Rule на 8 май.

След 7 годишна пауза Ъпсурт се завръщат за концерт в града на люляците, а Avtora.com научи повече подробности за фестивалното им участие от Христо Петров - Ицо Хазарта:

Avtora.com: Какво мислите за участието си на Ловеч парти Фест? Според вас има ли потенциал този музикален форум да се мери с големи фестивали на балканите като EXIT и B'Еstival например?

Ицо Хазарта: За нас е супер, че ни поканиха, в Ловеч не сме били вече 7 години. Разликата със световните фестивали от тоя род е,че този е безплатен. Трябва да минат няколко години, за да се види доколко би успяло това хубаво начинание.

Avtora.com: Как възприемате това, че концертите са безплатни?

Ицо Хазарта: Не ме кефи особено,но няма друг вариант в случая. Все пак тази инициатива е в началото си и най-важното е да се приобщят възможно най-много хора към нея. Освен това, щом спонсорите и организаторите така са преценили, значи така ще бъде. Това е съвсем естествено: „Който плаща, той поръчва музиката.”

Avotra.com: Какво мислите за Ja Rule, с когото излизате на една сцена? Какви допирни точки намирате с тях?

Ицо Хазарта: Ja Rule е име от години, има доста хитове и не е идвал в България досега. Какво да кажа? Само мога да се радвам.

Avotra.com:  С оглед на опита ви как бихте описали развитието на музикалната и концертна култура у българите през последните години?

Ицо Хазарта: Българите постепенно осъзнават, че трябва да си плащат. Ние сме имали 6000 души на наш концерт, билетът не беше евтин - това е показателно, мисля. Проблемът идва най-вече от предизборните концерти и различните глупави мероприятия, на които хората идват безплатно за сеир, а пък после изпълнителите ни се чудят защо в клуба на участието им са дошли 6 човека. Ловеч Парти Фест е изключение, защото е събитие с перспектива и сега се работи изцяло за неговото популяризиране.

Avotra.com: В песните си винаги сте успявали да обрисувате актуални теми в държавата. В тази връзка ще направите ли песен с текст включващ препратка към тройната коалиция?

Ицо Хазарта: Не, защото след две години никой няма да помни кои са тия и хората ще се чудят за какво пеем. Други трябва да се занимават с тая коалиция, но и аз, и вие знаете, че няма да се случи.

Сподели.