Японската манга героиня Hatsune Miku ще открива за Lady Gaga на ARTPOP Ball Tour

Pinterest LinkedIn +

Популярната в Япония рисувана хуманоидна героиня Hatsune Miku, участваща в не една и две видеоигри, ще се присъедини към Lady Gaga като откриващ артист на нейното ARTPOP Ball турне за датите между 6 май и 3 юни 2014 година.

Hatsune Miku е създадена от Crypton Future Media и използва гласа на актрисата Saki Fujita и синтезаторните технологии Vocaloid 2 и Vocaloid 3 на Yamaha Corporation, за да възпроизвежда пеене. Тя е визуализирана като 16-годишно момиче с тюркоазеносиня коса, а името й означава "първият звук на бъдещето".

През 2012 година Hatsune Miku се появи в реклама на Google Chrome и спечели награда "Бронзов лъв" в категорията Direct Lions на Cannes Lions International Festival of Creativity, а през 2013 година записа участие в рекламните клипове на Domino's Pizza за японския пазар.

Тя е главен герой в манга поредицата Maker Hikōshiki Hatsune Mix и в Hatsune Miku: Project DIVA на Sega, където си "партнира" с други подобни на нея вокалоиди.

На сцената на ARTPOP Ball Hatsune ще се материализира в холограмен вид подобно на Gorillaz на MTV Europe Awards или на 2pac и Dancing Baby на Coachella 2012.


Сподели.