26 Април 2018, 23:50

И Deus Ex: Human Revolution се пренася на голям екран

Google+ Pinterest LinkedIn +

Само ден след новината, че Майкъл Фасбендер е въвлечен в екранизацията на хитовата адвенчър поредица Assassin's Creed, разработвана от Ubisoft, Square Enix обявиха, че са предоставили правата за филмовата адаптация на Deus Ex: Human Revolution на CBS Films.

Начело на продукцията ще застанат Рой Лий (The Departed, How to Train Your Dragon, The Woman in Black) и Ейдриан Аскарие (Hitman), който ще продуцира и екранизацията на Kane & Lynch.

"Невероятният успех на играта говори достатъчно красноречиво за способността на Square Enix и Eidos Montreal да конструират изумителни светове. Никой не познава Human Revolution по-добре от екипа, който я е създал, и затова нямаме търпение да започнем да работим заедно по нейната филмова адаптация, достойна да носи името Deus Ex", заявява Тери Прес – президент на CBS Films.

От казаното става ясно, че Eidos Montreal ще бъдат въвлечени в продукцията от самото начало, но засега това е почти всичко, което се знае за проекта.

Deus Ex: Human Revolution излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 на 23 август 2011 г., премина границата от 2 млн. продадени копия още през първия си месец на пазара и получи изключително високи оценки от критиката (90/100 MetaScore).

Това е третата игра от екшън ролевата нео-ноар сайбърпънк поредица на Eidos, но събитията в нея предшестват тези от оригиналната игра и нейното първо продължение.

Сподели.