Хувърборд – най-опасната джаджа, по която си падат малки и големи. БУКВАЛНО!

Pinterest LinkedIn +

Най-желаният подарък за Коледа е отговорен за десетки посещения на лечебни заведения и за 21 пожара.

Малки и големи си падат по хувърборди (англ. кръжащ борд), и то буквално. Ако все пак сте останали встрани от световната истерия, то трябва да знаете, че хувърборди всъщност не се носят толкова леко. Идеята за персонално устройство за транспорт, с което да левитираш на няколко сантиметра над земята, все още е футуристична. Всъщност това е видоизменен сегуей (Segway) – една и съща технология, но липсва опората на дръжките.

Без да сме експерти, сме сигурни, че усещането да го управляваш ще е повече от забавно. Със сигурност не е и само за деца.

След огромен брой предупреждения става ясно, че употребата на този уред може да застраши вашето здраве. Любопитен факт е, че създателят на електроскутера е намерил смъртта си след падане от собственото си изобретение.

"През 2015 г. станахме свидетели на множество злополуки по време на празниците", констатира Пати Дейвис, която е говорител на Американската асоциация на потребителите.

А ние се нагледахме на десетки видеоклипове в социалните мрежи, на които едни хора падат от едни моторизирани скейтборди (дори и на Майк Тайсън не му се размина!!!).

"Братовчед ми го получи за Коледа, леля ми го пробва, падна, счупи си китката и сега се нуждае от операция", пише "фен" на машинката на бъдещето в Twitter.

"Потвърдено – хувърбордите са за деца. Дъщеря ми го получи. Аз свърших в болница", гласи друг пост.

Учудихме се, че в Twitter вече съществува и акаунт, който носи името @HoverBoardFail и "чества" последствията от играта.

Силно се надяваме, че ако решите да дадете скромната сума от 400 долара, то поне сте сигурни, че имате някакво чувство за баланс. Иначе и вие може да се окажете част от трагичната статистика. Може да добавите и лека екипировка – каска, наколенки и добри обувки. 

"Важно е да стоите далеч от автомобилите и от многото хора", добавя ценен съвет Дейвис.

Паданията не са единственият проблем, пред който можете да се изправите. Внимание! Хувърбордът лесно може да избухне в пламъци. 

"Досега в Щатите сме разследвали 21 експлозии. Продължаваме да търсим първопричината."


Сподели.