Худини отровен? Ексхумират тялото му

Pinterest LinkedIn +

Екип от съдебни адвокати обмисля ексхумирането на тялото на легендарния маг Хари Худини (Harry Houdini), за да бъде установена причината за смъртта на илюзиониста.

"Всичко ще бъде прецизно анализирано. Ще изследваме косата му, ноктите на ръцете му и всяка костна фрактура", обещава Джеймс Старс (James Starrs) - ръководител на екип от патолози, антрополози и токсиколози.

След като законовите документи, нужни за започване на разкопките на гроба на Худини в Ню Йорк бъдат готови, ще се даде старт на работата на експертния екип, обяснява Джоузеф Такопина (Joseph Tacopina), представляващ семейството на илюзиониста.

Въпреки че екипа, който ще извърши ексхумацията, има подкрепата на семейството на Худини и гробищните власти, процесът може да отнеме месеци.

Хари Худини умира през 1926 г. на 52-годишна възраст при нещастен случай след пробождане в корема. В биографичната книга за магьосника - The Secret Life of Houdini, излязла през 2006 г., обаче, се споменава, че Худини най-вероятно е убит, след като е бил инжектиран с експериментален серум в болницата, в която са лекували прободната му рана.

Всичко за живота и магията на Хари Худини>>

Сподели.