HTC One – новата тайванска смартфон надежда

Pinterest LinkedIn +

С новия One залозите за HTC са големи. Не е тайна, че за компанията последните няколко години бяха тежки, съпътствани от солидни финансови загуби и непрестанно свиващ се пазарен дял. Точно по тази причина очакванията за актуалния смартфон флагман на HTC са големи, а дизайнерите и инженерите на корпорацията са се постарали доста да предложат не просто "още от същото".

В резултат HTC One определено притежава собствена идентичност – както по отношение на хардуерните си характеристики, така и от гледна точка на функционалност и дори приложения.

Телефонът разчита на мощна комбинация от четириядрен процесор Snapdragon 600 с тактова честота 1.7 GHz, 2 GB оперативна и 32/64 GB вградена памет. Дисплеят на One е 4.7-инчов, но резолюцията му е Full HD, което означава пикселна плътност от 468 ppi.

Дотук нищо супер изненадващо и много революционно, нали?

Значи е време да си поговорим за камерата на телефона. Тя е с резолюция от цели... 4 мегапиксела! Неочаквано, нали? Там, където Nokia успя да "намести" цели 36 МР в техния PureView, HTC сякаш прави точно обратното. Да, ама не (както гласи клишето)!

Всъщност терминът "мегапиксели" що се отнася до сензора, използван от One, не е съвсем коректен. Според HTC по-скоро става дума за "ултрапиксели". Иначе казано – те са по-малко на брой, но по-едри.

В резултат финалното качество на изображенията, макар и с по-скромна резолюция, е изключително, а що се отнася до представянето на камерата в условия на ниска осветеност, само може би безспорният шампион в това отношение - iPhone 5 - може да се опре на HTC One.

Технологията настрана, моделът предлага и друга интересна опция, свързана с вградената му камера. Вместо обичайните фотоприложения HTC One се доставя с апликация, наречена HTC Zoe. Благодарение на нея телефонът снима не просто класически статични изображения, а нещо подобно на миниклипове.

Реално Zoe активира камерата още преди да сте натиснали затвора и така вместо една на финала получавате общо 20 снимки, които след това софтуерът на One комбинира в миниатюрен HD клип, улавящ по максимално добър начин "духа" на събитието, което снимате.

След това можете лесно и бързо да експортирате този клип към интернет в MP4 формат или да го публикувате във Facebook.

Телефонът може да се похвали още и с уникална аудиосистема, разработена в партньорство с Beats Audio. Според HTC технологията BoomSound осигурява най-качествения звук, който смартфон може да възпроизведе с два високоговорителя под и над дисплея.

Външният вид на One също е "one of a kind" – корпусът на телефона е почти изцяло изработен от алуминий, но в същото време е удивително лек – едва 143 грама.

Разбира се, цената на HTC One ще бъде закономерно (и по флагмански) висока, но не по-висока от тази на други актуални модели от този клас като Xperia Z на Sony или iPhone 5.


Сподели.