Хю Грант, Роан Аткинсън, Саймън Пег на Силвърстоун за Гран При на Великобритания

Pinterest LinkedIn +

Силвърстоун традиционно е една от пистите от календара на Формула 1, която привлича много световноизвестни знаменитости от развлекателната индустрия и тази година не прави изключение. За да проследят на живо 9-ти кръг от сезон 2012, сред няколкото десетки хиляди зрители на Silverstone Circuit са популярните британски актьори Хю Грант, Роан Аткинсън и Саймън Пег.

Докато за Грант моторните състезания не са сред най-големите му увлечения – той е пристрастен към голфа, има минало на футболен и ръгби играч и интерес към тениса и снукъра, то Аткинсън е пословичен със страстта си към високите скорости.

Освен че притежава впечатляващ гараж от коли, включващ McLaren F1, Honda NSX, Audi A8 и Honda Civic Hybrid, мистър Бийн от дълги години участва в състезания, а в миналото е писал за специализирани списания като Car, Octane и Evo. През август 2011 г. той катастрофира сериозно със своя McLaren F1, като впоследствие стана ясно, че е извадил голям късмет, оставайки непокътнат.

За съжаление на британските фенове на кралицата на моторните спортове, представителите на Острова – световните шампиони за 2008 и 2009 г. Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, няма да потеглят нито от първа, нито от следващите две редици. По-предна позиция във вчерашната квалификация спечели Хамилтън – той ще стартира осми, а Бътън, след като не успя да се класира дори във втората й фаза, стартира 18-ти.

След като триумфира с Гран При на Европа, спечелвайки последното състезание във Валенсия, от полпозишън на Силвърстоун стартира настоящият лидер в класирането – Фернандо Алонсо.

Сподели.