H.I.M., Apocalyptica или Tarja Turunen отиват на Евровизия

Pinterest LinkedIn +

Според сайта ESCToday.com, H.I.M., Apocalyptica и бившата вокалистка на групата Nightwish – Tarja Turunen (на снимката), най-вероятно ще са основните претенденти в надпреварата за представители на Финландия в тазгодишния конкурс на Евровизия.

Очаква се “битката” помежду им да е голяма, тъй като родната им страна, и по-точно Хелзинги, е домакин този път. Финалистите ще бъдат обявени официално в сряда – 8 ноември.

Определянето на 12-те финалиста, които ще участват в надпреварата за представител на Финландия се очаква с голям интерес и под строги мерки за сигурност. Абсолютно забранено е изнасянето на каквато и да било предварителна информация до официалната пресконференция, която ще се състои другия месец.

В съседна Швеция, например, в последната седмица преди обявяването, може да бъде дисквалифициран участник, ако прави публични изявления, които могат да повлияят на изборния процес.

Сигурното участие на финландски изпълнители на финала на предстоящата Евровизия беше подсигурено от победата на сънародниците им от група Lordi, които за голяма изненада спечелиха конкурса тази година с песента си "Hard Rock Hallelujah".

Сподели.