Хауърд Стърн се извини на Лина Дънам за сравнението с Джона Хил и определението "дебела"

Pinterest LinkedIn +

В началото на януари култовият радио и ТВ водещ Хауърд Стърн за пореден път "развърза езика си" и каза нещо по адрес на Лина Дънам – създателката на хитовото шоу Girls, което явно е премислил и за което се извини публично от трибуната на своето шоу по Sirius-XM. А това не се случва всеки ден - не и на автора на бестселъра "Интимни части" и изпълнител на главната роля в касовата екранизация по него, известен с прозвището shock jock.

"Научих, че това малко дебело момиченце пише сценария на шоуто, че го и режисира, и това ми звучи логично, защото тя е такава лакомия, когато е в обектива на камерата, че друг персонаж почти не може да се вреди", отсъди 59-годишният бивш кандидат за губернатор на Ню Йорк и миналогодишен съдия в шоуто America's Got Talent, сравнявайки 26-годишната Дънам с Джона Хил (Knocked Up, Get Him to the Greek, Moneyball, 21 Jump Street).

Междувременно тя спечели две награди Златен глобус 2013, след като миналата година получи четири номинации за Emmy за работата си по Girls. Дънам изпълнява главната роля в шоуто – на Хана Хорват, която заедно със своите три приятелки се чуди какво иска от живота, от момчетата, от себе си и от всяка от тях.

"Почувствах се гадно (от казаното), защото наистина харесвам шоуто, забавлявам се като го гледам и се възхищавам на момичето, което го създава... Затова поисках от продуцента ми да се свърже с нея и да й каже, че бих искал да й дам обяснение в ефир и да се извиня, защото обичам шоуто и се чувствам ужасно от това, че съм оставил у нея впечатлението, че тя е бездарна малка дебелана", каза Стърн часове след раздаването на Глобусите.

Лина, от своя страна, също коментира изказването на Стърн при гостуването си в шоуто на Дейвид Летърман: "Научих, че Хауърд Стърн истински мрази шоуто. Аз съм фен на Хауърд Стърн и смятам, че той си е извоювал правото на свобода на словото и трябва да продължава да я използва. Той обаче каза нещо, което намирам за толкова смешно, че искам да бъде написано на надгробната ми плоча: "Поздравления за нея, в наши дни е толкова трудно за малките дебели момиченца да предизвикат ентусиазъм". Не бих могла да съм в по-добро настроение (от казаното)."

Продуцентът на Girls (Bridesmaids, This is 40) Джън Апатоу засегна казуса в интервюто си за Los Angeles Times на червения килим на Глобусите, като изрази мнението, че според него "забележката на Стърн е извадена от контекста" и че не вярва той да е имал намерението да прозвучи по този начин.


Сподели.