Хари Худини оживява на екран в скандална лента

Pinterest LinkedIn +

Киностудиото Summit Entertainment купи правата за екранизацията на биографията на прочутия илюзионист Хари Худини (Harry Houdini). Книгата на Уилям Калъш (William Kalush) и Лари Слоумън (Larry Sloman) - "The Secret Life of Houdini: The Making of America's First Superhero" скандализира обществото след появата си.

Причината e, че в нея се твърди, че знаменитият илюзионист всъщност е бил шарлатанин, който е работел като ... британски шпионин, използвайки прикритието на фокусник. Все още не са ясни повече подробности за бъдещата лента, като се разкрива само, че тя ще е в жанра "трилър".

Иначе историята на Худини отдавна предизвиква интерес в Холивуд. От евентуална екранизация на живота му се интересуват имена като Робърт Земекис (Robert Zemeckis) и Пол Верховен (Paul Verhoeven), а преди време и Том Круз (Tom Cruise) изяви желание да се превъплъти в образа му.


Един от авторите на книгата - Лари Слоумън при представянето й на бял свят..

Поне засега обаче най-популярният филм за личността на Худини е едноименната лента с Тони Къртис (Tony Curtis) и Джанет Лий (Janet Leigh) от далечната 1953 г. Последният проект за илюзиониста пък е "Death Defying Acts" на Джилиан Армстронг (Gillian Armstrong), в който играят Гай Пиърс (Guy Pearce) и Катрин Зита Джоунс (Catherine Zeta Jones).

Сподели.